Voorbeschouwing Feyenoord – ADO Den Haag Vrouwen

Vier van de laatste vijf wedstrijden bleef ADO Den Haag Vrouwen ongeslagen in de Eredivisie, waardoor het elftal de aansluiting met de top vijf weer gevonden heeft. Vrijdag 19 november wacht de uitwedstrijd tegen koploper Feyenoord. Op de eerste speeldag eindigde de eerste confrontatie ooit tussen beide clubs in 1-1. In haar debuutwedstrijd scoorde Kirsten van de Westeringh de gelijkmaker, maar helaas wilde het winnende doelpunt er niet in.

In hun eerste seizoen verloor Feyenoord tot nu toe alleen op bezoek bij PEC Zwolle (2-1). De ploeg moest de eerste periode nog laten aan Ajax, maar staat sinds afgelopen weekeinde met achttien punten uit negen wedstrijden weer bovenaan de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen is, vooral dankzij de duels in het eigen stadion, de nummer zes met twaalf punten uit negen wedstrijden. De eerdere wedstrijd in Rotterdam, op bezoek bij Excelsior Rotterdam, eindigde wel in een klinkende 0-5 overwinning.

Voorbeschouwing Feyenoord – ADO Den Haag Vrouwen

En er is nog iets bijzonders aan het duel van vrijdag. Dan staan de twee clubs met de minste tegendoelpunten tot nu toe namelijk tegenover elkaar. Feyenoord moest namelijk negen keer vissen, ADO Den Haag Vrouwen elfmaal. “Onze defensie begint eigenlijk voorin,” kijkt Kayra Nelemans naar de hechte defensie. “Wij staan als team vrij compact en durven de duels te spelen. Hier hebben de meeste tegenstanders moeite mee, omdat wij ons niet inhouden en alle duels willen winnen. Hierdoor is het lastig om uiteindelijk bij ons doel te komen. En als je de tegendoelpunten die we nu incasseren ziet, zit er ook zeker nog verbetering in.”

De 19-jarige linkssachter is momenteel bezig aan haar tweede volledige seizoen in het eerste elftal en speelde al vijftig officiële wedstrijden in het groengele shirt. “Ik heb de afgelopen twee jaar een hoop geleerd en gedaan om dit te bereiken. Ik moet nog rustiger aan de bal worden en bepaalde situaties beter inschatten. Zorgen dat ik verdedigend eerst goed sta, om daarna aan aanvallen te kunnen denken. Ik hoop me dus nog verder te ontwikkelen om wederom belangrijk te zijn voor ons team.”

Voorbeschouwing Feyenoord – ADO Den Haag Vrouwen

Vrijdag verwacht ze een open wedstrijd tussen twee teams die willen winnen. “Feyenoord is in eigen huis nog ongeslagen en daar willen wij graag verandering in brengen. Door met strijd passie en beleving te voetballen willen wij het Feyenoord zo moeilijk mogelijk maken.”

De wedstrijd Feyenoord – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 19 november gespeeld op Sportcomplex Varkenoord. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Eric de Wit

Datum: 18-11-21

SPONSOREN