Beloften trakteren supporters op uitzege, succesvolle driedaagse O17

In de voorlopig laatste wedstrijd met publiek behaalden de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag een zwaarbevochten zege bij Sparta: 1-3.  De meiden onder 17 ondernamen een succesvolle driedaagse veldtocht naar Zeeland en Twente.

Halverwege de eerste helft schoot Liz Rijsbergen (die na een invalbeurt in de hoofdmacht op vrijdag graag nog eens in actie kwam) het beloftenteam na een knappe solo-actie op voorsprong. Kort voor rust haalde Lotte Spekreijse verwoestend uit na een afgeslagen voorzet van de Leidse Jong Oranje-klant. Snel na de thee gooiden de Haagse beloften de wedstrijd in het slot. Gina Viehoff gaf voor, Rijsbergen stapte over de bal en Anne van Egmond sloeg meedogenloos toe. Na een tegentreffer wierp Sparta alles in de strijd om nog dichterbij te komen. De Haagse verdediging gaf echter geen krimp en stelde de zege veilig.

De meiden onder 17 maakten gebruik van een competitievrij weekeinde voor twee oefenwedstrijden in drie dagen. In een sfeervolle entourage met een volle tribune nam de Haagse ploeg het vrijdag in Brielle op tegen de plaatselijke leeftijdgenoten. De nieuwe geuzen boden goed tegenstand en hielden het verschil lang beperkt. In de tweede helft liep ADO Den Haag toch steeds verder weg. Romaissa Boukakar (2), Asude van Oosten (2), Beau Bongaards, Quinty Dupon en Celine van der Toorn bepaalden de eindstand op 1-8. 

In het stadion van Heracles Almelo traden de Haagse meiden zondag aan tegen een regioteam van Oost-Nederland. De gasten hadden aanvankelijk het betere van het spel, maar verzuimden de man van het scorebord aan het werk te zetten. De gastvrouwen maakten van Haagse slippertjes gebruik om een schijnbaar onoverbrugbare voorsprong op te bouwen: 4-0.

En toen zette het team van de trainers Marten Glotzbach en Gert-Jan Dupon in het laatste half uur nog even flink aan. Asude van Oosten bracht de stand op 4-1. Iris Remmers halveerde het verschil en raakte daarna de paal. Van Oosten bracht  met haar tweede de spanning volledig terug. En vlak voor tijd voltooide ADO Den Haag de wonderbaarlijke comeback: Remmers stuurde Djennah Cherif de diepte in, haar voorzet werd door Boukakar verlengd en Van Oosten joeg de bal met orkaankracht in de bovenhoek: 4-4.  

Datum: 13-11-21

SPONSOREN