Beloften met trefzekere Amani naar winst, meidenteams in de min

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen behaalden zaterdag tegen Telstar de eerste zege op Houtrust van dit seizoen. Voor de meiden onder 16 (met 1-0 verloren bij VELO) en onder 17 (0-3 thuis tegen DHC) was het zoet van een overwinning niet weggelegd.

Met Jolina Amani uit de A-selectie in de spits begonnen de beloften voortvarend aan het duel met Telstar. Laura Dankelman zette Amani al snel vrij voor het doel met een splijtende dieptepass. Met een beheerste schuiver gaf zij de doelvrouw geen schijn van kans. Het stevig tegenstand biedende Telstar kwam vlot op 1-1, maar dat zette geen rem op de Haagse dadendrang. Dankelman vond met een vrije trap het hoofd van Cato Pijnacker Hordijk en de captain kopte het leer precies in de kruising: 2-1. Amani leek daarna voor 3-1 te zorgen toen zij een voorzet van Danitsja Gleijm met de borst aannam en de goalie met een sliding te snel af was. De arbiter had echter een overtreding gezien.

Kort na de pauze zorgde Telstar na Haags balverlies voor gevaar. Daarna namen de Haagse beloften resoluut het heft in handen. Een vrije trap van June Burgers wist de doelvrouw alleen met hulp van de lat uit het doel te houden. Met een bij de eerste paal binnen draaiende corner had Burgers alsnog succes: 3-1. Halverwege de tweede helft was de wedstrijd beslist. Gina Viehoff stuurde met een fraaie dieptepass Amani de diepte in en zij vond tussen de benen van de doelvrouw door feilloos het net: 4-1. Een vijfde treffer van Myrthe Korstanje - die met het hoofd toesloeg uit een voorzet van Burgers - vond helaas geen genade in de ogen van de scheidsrechter. De Haagse verdediging ontnam Telstar elke hoop op een beter resultaat. 

Beloften met trefzekere Amani naar winst, meidenteams in de min

Uit tegen de jongens onder 15 van VELO hadden de meiden onder 16 moeite om aan voetballen toe te komen. Een klein knollenveld en de tegenstander werkten niet mee om er een leuke wedstrijd van te maken. De enthousiast fluitende scheidsrechter legde bovendien het spel voortdurend stil. In die moeilijke omstandigheden slaagde ADO Den Haag er niet in het eigen spel te spelen. De thuisclub had aan één treffer voldoende voor de volle winst.

Dat de meiden onder 17 thuis tegen DHC goed voetbalden, bleek onder meer uit het compliment dat de trainer van de tegenstander na afloop gaf. Een beloning op het scorebord bleef helaas uit. De Delftse jongens onder 16 namen vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Een sterke start na de thee leidde bijna tot de gelijkmaker. Alleen de paal stond een voltreffer van Sue van der Made in de weg. Met goede combinaties probeerde ADO Den Haag nieuwe kansen te creëren. Tastbaar resultaat bleef helaas uit, terwijl DHC nog wel twee keer het net vond.

Datum: 06-11-21

SPONSOREN