Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen

Voor de vrije speelronde en interlandperiode was ADO Den Haag Vrouwen drie duels ongeslagen in de Eredivisie. Vrijdag kan die reeks een vervolg krijgen op bezoek bij SC Heerenveen. 38 keer eerder stonden beide clubs tegenover elkaar in competitieverband. ADO Den Haag Vrouwen won 23 keer, tegenover vijf nederlagen. Tienmaal werden de punten gedeeld, waaronder in de uitwedstrijd van vorig seizoen. Na de openingstreffer binnen het halfuur van Liz Rijsbergen, zorgde Jaimy Ravensbergen uiteindelijk in de blessuretijd met haar tweede doelpunt voor de 3-3.

SC Heerenveen kent tot dusverre een wisselvallig seizoen. Alleen de thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar (3-0) werd gewonnen. Na de interlandperiode verloren ze vorig weekeinde maar liefst met 8-0 van FC Twente. Met zes punten uit zeven wedstrijden staat de club uit Friesland momenteel op de zevende plaats. ADO Den Haag Vrouwen is één plek hoger te vinden. Het elftal van Sjaak Polak haalde tot nu toe negen punten binnen, waarvan drie buiten het eigen stadion. De laatste drie duels leverden wel zeven punten op.

Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen

“De afgelopen weken hebben we gewoon lekker door getraind,” zegt Jaimy Ravensbergen op de vraag wat de ploeg tijdens de speelvrije weken heeft gedaan om dat goede gevoel vast te houden. “Dit leidde tot goede trainingen en resultaten. Iedereen haalt het uiterste uit zichzelf op de training en we gaan dit ook in de wedstrijden laten zien.”

In de laatste competitiewedstrijd tegen FC Twente (4-4) scoorde de 20-jarige spits haar eerste officiële hattrick namens ADO Den Haag Vrouwen. De nummer twee op de topscoorsterslijst van het beloftenelfltal staat nu op vijf Eredivisiedoelpunten, nog slechts twee minder dan in het hele vorige seizoen. “Dit is mijn derde seizoen in het eerste elftal. Door mijn doelpunten heb ik een boost gekregen en sta ik met een goed gevoel op het veld. Dit hopen we met het hele team door te zetten!”

Ze hoopt dat het een leuke wedstrijd wordt tegen SC Heerenveen. “Vorig seizoen was het een spannende wedstrijd, die eindigde in 3-3. Nu hopen we de drie punten mee te nemen naar Den Haag. Zelf denk ik dat SC Heerveen iets recht wil zetten. Maar wij gaan onze goede flow doorzetten, om aan te sluiten bij de top vier van de Eredivisie.”

De wedstrijd SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 5 november gespeeld op Sportpark Skoatterwâld, gelegen aan de Oranje Nasaulaan 21 in Heerenveen. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Eric de Wit

Datum: 04-11-21

SPONSOREN