ADO Den Haag Vrouwen breekt de ban tegen PSV

Terwijl de mannen van ADO Den Haag een onwaarschijnlijke periodetitel uit het vuur sleepten, vierden de vrouwen vrijdag hun eerste overwinning dit seizoen. Dat die werd behaald in een topper tegen PSV, smaakte extra lekker. 

Voor een goed gevuld ereterras in het Cars Jeans Stadion schonk trainer Sjaak Polak opnieuw zijn vertrouwen aan de elf die na een prima puntendeling tegen Ajax vorige week van PEC Zwolle verloren. Vol energie zette het team onmiddellijk druk op de verdediging van PSV. Een perspectief biedende vrije trap van Kirsten van de Westeringh belandde in de handschoenen van Oranje-goalie Sari van Veenendaal. Vervolgens nam Jaimy Ravensbergen het Eindhovense doel op de korrel. Haar pegel van afstand verdween via de vingertoppen van Van Veenendaal over. Veelbelovende passes van Wiëlle Douma en Kayra Nelemans waren net te hard om ploeggenoten richting doel te lanceren. Een snelle voorzet van Liz Rijsbergen werd gemist door Jannette van Belen. Pas daarna zette Brugts Barbara Lorsheyd voor het eerst aan het werk. 

En toen, halverwege de eerste helft. schudde ADO Den Haag Vrouwen de beste aanval uit de schoenen. Van Belen en Van de Westeringh speelden Rijsbergen vrij op rechts. Haar inzet wist Van Veenendaal ternauwernood tot corner te verwerken. Nikki IJzerman zwiepte de bal hard voor het doel en bij de tweede paal sloeg Amber Verspaget onverbiddelijk toe met het hoofd: 1-0. "Geweldig, meiden", toonde Polak zich met het spel van zijn meiden meer dan tevreden. Pas vlak voor rust kreeg PSV de mogelijkheid eens gevaar te stichten. Lorsheyd zag een achterwaartse kopbal opgelucht voorlangs vliegen.

ADO Den Haag Vrouwen breekt de ban tegen PSV

Zodra het spel werd hervat, begonnen de gasten uit een ander vaatje te tappen. Door het goede verdedigende werk van de hele Haagse ploeg werden de PSV-spitsen ver van het doel gehouden. Een dieptepass van captain Gwyneth Hendriks vond Van de Westeringh helaas in buitenspelpositie en een snel genomen vrije trap van Van de Westeringh was net te hard om Ravensbergen te bereiken. Daarna schoot Brugts aan de andere kant over. Fantastische bloks van eerst Pleun Raaijmakers en daarna Ravensbergen voorkwamen dat Lorsheyd in actie moest komen. Voor het Haags kwartiertje gooide Polak Bo Vonk en Louise van Oosten in de strijd. De eerste onderscheidde zich direct met een tackle uit het handboek van John Terry. Van Oosten gaf snel daarna een fijne voorzet. De kaats van de ook ingevallen Maartje Looijen was net te hard om Ravensbergen in stelling te brengen. In een bloedstollende slotfase voorkwam Lorsheyd met twee knappe reddingen dat PSV nog op gelijke hoogte zou komen. Romy Speelman kreeg nog een kans om de voorsprong te vergroten, maar joeg het leer over. Het deed niets af aan de vreugde over een dikverdiende overwinning. 

ADO Den Haag Vrouwen breekt de ban tegen PSV

Karakteristieken

ADO Den Haag Vrouwen - PSV 1-0 (1-0)

Scorerverloop: 22. Verspaget 1-0

Scheidsrechter: Tempelaar

Toeschouwers: 736

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Douma (75. Vonk), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans; Ravensbergen, Verspaget, Van de Westeringh (73. Speelman); Rijsbergen, Van Belen (75. Van Oosten), IJzerman (53. Looijen)

Opstelling PSV:

Van Veenendaal; Rodriguez, Waldus, Van den Berg (81. Jean), Levels; Biesmans, Van Lunteren, Carreras (70. Coolen); Brugts, Thestrup (60. Snellenberg), Pattiwael (46. Kuijpers)

ADO Den Haag Vrouwen breekt de ban tegen PSV

Datum: 01-10-21

SPONSOREN