Weekend zonder winst voor opleidingsteams

Een knappe comeback van de meiden onder 16 tegen Verburch vormde zaterdag het hoogtepunt voor de opleidingsteams van ADO Den Haag Vrouwen. De meiden onder 17 verloren van DHC. De beloften leerden tegen PSV dat je topclubs niets kado moet doen.

De meiden onder 16 en de jongens onder 15 van Verburch namen het publiek op Houtrust mee in een adembenemende rollercoaster. Voor de rust liet de thuisclub aardig voetbal zien, maar drie hoekschoppen leverden evenzoveel treffers van de sterke tegenstander op: 0-3.

Een flinke peptalk van de trainers in de rust luidde een wederopstanding in. In 20 minuten werd de achterstand omgezet in een voorsprong. Emily Nahon, Alice Reto, Floortje Bol en Lotte Vermeulen schoten hun ploeg naar 4-3. De vreugde daarover was zo groot, dat de tegenstander de kans werd gegund nog een keer terug te komen. In de laatste minuut trof Verburch ook nog eens de lat. Met 4-4 was het publiek de grote winnaar.

Weekend zonder winst voor opleidingsteams

Met meerdere oud-ploeggenoten als toeschouwers kruisten de beloften op Houtrust de degens met PSV. Het grootste deel van de wedstrijd toonden beide teams zich evenwaardig. Uitzicht op een voorsprong had ADO Den Haag onder meer bij een kopbal van Manon van Raay uit een hoekschop van Jill van den Ende (door de doelvrouw net weggebokst voor het hoofd van Anne van Egmond), een uithaal van Van den Ende (naast), een voorzet van Anne Sellies (onderschept) en een dubbele schotpoging van Van Raay (gekraakt) en Van Egmond (voorlangs). Aan de andere kant mikte PSV bij een goede gelegenheid over het door Maaike van Klink verdedigde doel. Dat de Eindhovenaren toch met een voorsprong aan de thee konden, kwam door onnodig Haags balverlies in het eigen strafschopgebied.

Direct na de pauze kreeg de thuisclub de mogelijkheid die schade te repareren. Nu was het Van Raay die van Eindhovens balverlies profiteerde en de bal klaar legde voor Lotte Spekreijse. Haar schot eindigde in de handschoenen van de PSV-goalie. Een kopbal van Van Egmond uit een vrije trap van June Burgers verdween naast. Daarna hadden de Haagse beloften moeite om nieuwe kansen te scheppen. Tien minuten voor tijd bracht PSV uit een vrije trap de stand op 0-2. Een poging van afstand van Van Raay na een botsing van Julia Banwari met de uitgelopen doelvrouw miste kracht en richting. 

Op een andere plek waar vroeger betaald voetbal werd gespeeld, speelden de meiden onder 17 tegen de jongens onder 16 van DHC. De eerste 20 minuten hadden de gastheren moeite de Haagse meiden voetballend bij te houden. Bij twee grote kansen voor Asude van Oosten en Romaissa Boukakar hield de keeper hen op de been. Aan de overkant heerste Loïs Wieringa in de lucht. Daarna maakte DHC gebruik van het feit dat ADO Den Haag wat onzorgvuldiger werd en stond halverwege met 2-0 voor. De Haagse meiden slaagden er niet in weer grip op de wedstrijd te krijgen en zagen de tegenstander verder weglopen. Celine van der Toorn dwong nog wel een strafschop af, die door Boukakar feilloos werd ingechoten: 4-1. Vervolgens liep DHC uit naar 7-1.

Actiefoto's: Carlo Bol

Datum: 25-09-21

SPONSOREN