ADO Den Haag Vrouwen verliest in Zwolle

ADO Den Haag Vrouwen is er niet in geslaagd de puntendeling tegen Ajax een goed vervolg te geven. Bij PEC Zwolle moest het team van trainer Sjaak Polak de tweede nederlaag van het seizoen incasseren.

In de eerste helft ging het duel op het Zwolse kunstgras aanvankelijk gelijk op. De Haagse vrouwen kwamen goed weg toen Van Koot voor de thuisclub de binnenkant van de paal trof. Na een prima dieptepass van Kayra Nelemans schoot Jaimy Ravensbergen rakelings naast. De gasten bleven daarna aandringen. Liz Rijsbergen snelde richting het Zwolse doel, maar zag haar schot geblokt door doelvrouw Pondes. Amber Verspaget vond Kirsten van de Westeringh met een hoge pass. Haar kopbal ging over. Bij nog een mogelijkheid voor Ravensbergen stond Pondes opnieuw in de weg.

ADO Den Haag Vrouwen verliest in Zwolle

De prijs die ADO Den Haag voor de gemiste kansen betaalde was hoog, want kort na de pauze trof Van Olst namens de thuisclub wel doel: 1-0. Uit een vrije trap wist PEC Zwolle die voorsprong snel te verdubbelen. De Haagse vrouwen waren toen op achtervolgen aangewezen. Rijsbergen kon alleen op Pondes afgaan, maar ook deze kans op een snelle aansluitingstreffer bleef onbenut. Toen PEC Zwolle 10 minuten voor tijd nog eens toesloeg, was de wedstrijd beslist. Een poging van afstand van captain Gwyneth Hendriks bleef zonder resultaat.

ADO Den Haag Vrouwen verliest in Zwolle

Karakteristieken

PEC Zwolle - ADO Den Haag Vrouwen 3-0 (0-0)

Scoreverloop: 48. Van Olst 1-0, 56. Van Koot 2-0, 80. Maatman 3-0

Scheidsrechter: Kuiper

Toeschouwers: 300

Opstelling PEC Zwolle:

Pondes, Van Koot, Auée, Van der Vegt, Pruim, Noordman (86. Murray), Van Olst (86. Nassette), Diekman, Banarsie (68. Maatman), Van Bentem (72. Tiemens) en Walk (68. White).

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Douma (76. Vonk), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans; Verspaget, Van de Westeringh, Ravensbergen, Rijsbergen (68. Looijen), Van Belen (86. Van Raay) en IJzerman

Fotografie: Eric de Wit

ADO Den Haag Vrouwen verliest in Zwolle

Datum: 24-09-21

SPONSOREN