MO16 viert winst door wereldgoal, O17 script kwijt na pauze

Dat typische 0-0 wedstrijden niet altijd in een brilstand hoeven eindigen, bleek zaterdag op Houtrust. De meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen sleepten door een wereldgoal een bekerzege binnen tegen Ter Leede. De meiden onder 17 waren tegen Die Haghe na een prima eerste helft plotseling het spoor bijster.

Op de vroege zaterdagochtend duurde het lang voor het bekerduel van de meiden onder 16 met de jongens onder 15 van Ter Leede echt op gang kwam. De eerste helft was al voor een flink deel verstreken toen Sienna de Mos de Sassenheimse keeper tot een eerste redding dwong. Met een geslaagde poort zorgde Alice Reto daarna voor nieuw gevaar. Twee verdedigers wisten haar op het laatste moment te stuiten. Een vrije trap van Victoria Boerboom werd ook gekeerd.

Na de thee zorgden de Haagse meiden snel voor meer dreiging. Reto dwong een hoekschop af, waaruit Lotte Vermeulen het doel op de korrel nam. Haar schot werd geblokt. Het bleek uitstel van executie. Felicia de Zeeuw vond met een cross-pass Reto. Met een perfecte parabool maakte de balvaardige linksbuiten de doelman volstrekt kansloos: 1-0. ADO Den Haag liet daarna mogelijkheden liggen om de voorsprong te vergroten. Isa van Schaik was drie keer dicht bij nummer 2. Eerst schoot zij voorlangs, daarna naast en een derde uithaal werd gestopt. Ook een vrije trap van De Zeeuw eindigde in de handen van de keeper. Aan de andere kant gaf de Haagse verdediging als een Fantastic Four niets weg aan de tegenstanders. Het enige schot op het doel werd door Dille de Kuiper stijlvol uit de hoek gezweefd.

De meiden onder 17 toonden in het competitietreffen met de jongens onder 16 van Die Haghe twee gezichten. Tegen een sterke opponent liet het team van trainer Marten Glotzbach in het eerste bedrijf bij vlagen goed voetbal zien. Tot veel mogelijkheden leidde dat niet. Asude van Oosten wist één keer Celine van der Toorn vrij voor het doel te krijgen. Haar lob over de reus van een keeper scheerde millimeters over de lat. Die Haghe kreeg geen kans om het door Loïs Wieringa verdedigde doel onder vuur te nemen.

Kort na de thee kapte Romaissa Boukakar zich vrij in het strafschopgebied. De uithaal van Van der Toorn verdween opnieuw over het doel. Wie dacht dat de thuisclub nu het laken naar zich toe zou trekken, kwam bedrogen uit. Binnen de kortste tijd kreeg Die Haghe alle ruimte om naar 0-1 en 0-2 te counteren. Na goed voorbereidend werk van Quinty Dupon en Iris Remmers stuitte Boukakar op de doelman. In de slotfase bracht Die Haghe de eindstand op 0-3.

Datum: 18-09-21

SPONSOREN