Veerkrachtig ADO Den Haag Vrouwen deelt punten met Ajax

Een week na het verlies in Alkmaar herstelde ADO Den Haag Vrouwen zich zondag met een puntendeling tegen Ajax. De opnieuw goed gevulde eretribune van het Cars Jeans Stadion had voor de krachtenslopende inspanningen van het Haagse team een dankbaar applaus over.

Inclusief de debuterende doelvrouw Isa Pothof stonden er bij Ajax liefst vier oud-Hagenaars aan de aftrap. Bij de voorzichtige verkenningen in het eerste deel van de eerste helft kon niemand zich echt onderscheiden. Hoewel trainer Sjaak Polak had gekozen voor een team met drie aanvallers en een dubbele 10, had ADO Den Haag moeite om kansen af te dwingen. Twee keer kreeg Kirsten van de Westeringh een schietkans. Uit een pass van Wiëlle Douma schoot de spelmaakster over. Na een goede actie van Liz Rijsbergen joeg zij de bal hard over de kruising. Verder bleef het bij een aantal corners en vrije trappen, waarmee de thuisclub te weinig deed.

Aan de andere kant gaf de Haagse defensie weinig weg. Barbara Lorsheyd kreeg de handen op elkaar door soeverein hoekschoppen en voorzetten uit de lucht te plukken. Nadat Rijsbergen op de rand van het Amsterdamse strafschopgebied was gestuit, wist Victoria Pelova Lorsheyd in de tegenaanval te passeren. De bal stuitte via de binnenkant van de paal weer het veld in. Een schot van Chasity Grant wist Lorsheyd op het nippertje uit de hoek te halen en ook Verhoeve bleef zij vlak voor rust de baas.

Veerkrachtig ADO Den Haag Vrouwen deelt punten met Ajax

In het tweede bedrijf zorgde ADO Den Haag voor het eerste gevaar. Na een solo van Rijsbergen dwong Jannette van Belen met een uithaal van afstand Pothof tot een redding. Uit een vrije trap nam ook captain Gwyneth Hendriks het doel onder vuur. Pothof dook de bal uit de hoek. De inswingende corner van Nikki IJzerman wist de doelvrouw op het laatste moment weg te werken. Aan de andere kant wisten Douma, Hendriks, Pleun Raaijmakers, Kayra Nelemans en Amber Verspaget veel Amsterdamse aanvallen onschadelijk te maken. Na het aanbreken van het Haags kwartiertje was Nadine Noordam dicht bij een treffer. Haar schot ging naast. Eén poging van Pelova vloog voorlangs en bij een volgende kans bracht Lorsheyd redding. In blessuretijd brachten twee pinch-hitters ADO Den Haag bijna nog de volle winst. Anne Sellies vond met een trekbal Jolina Amani, die op het laatste nippertje werd geblokt.  

Veerkrachtig ADO Den Haag Vrouwen deelt punten met Ajax

Karakteristieken

ADO Den Haag Vrouwen-Ajax 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Blaak

Toeschouwers: 650 en 173.000 kijkers naar ESPN

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Douma (83. Vonk), Hendriks, Verspaget, Nelemans; Raaijmakers, Van de Westeringh (88. Sellies), Ravensbergen; Rijsbergen (94. Van Raay), Van Belen (88. Amani), IJzerman

Opstelling Ajax:

Pothof; De Sanders, Van der Gragt, Doorn, Verhoeve (89. Van der Linden); Noordam, Spitse (78. Sabajo), Pelova; Grant (59. Hoekstra), Tromp (59. Bakker), Leuchter                                                                                                                                                                       

Veerkrachtig ADO Den Haag Vrouwen deelt punten met Ajax

6

Datum: 12-09-21

SPONSOREN