Meiden O17 iets te goedgeefs, O16 meedogenloos

In een aantrekkelijk oefenduel bij GDA tegen een team van Girls Soccer Nederland toonden de meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen zich vrijdagavond iets te goedgeefs. De meiden onder 16 maakten zaterdag op Houtrust korte metten met de jongens onder 14 van Scheveningen.

Zonder de jeugdinternationals Quinty Dupon en Romaissa Boukakar kwam het team van trainer Marten Glotzbach vrijdag sterk voor de dag. In drie periodes van 30 minuten schiepen zijn meiden meer dan voldoende kansen. Alleen werd de tegenstander bij de afwerking te vaak gespaard. Zo bleven in de eerste periode pogingen van nieuwkomer Djennah Cherif (van de lijn gehaald), Celine van der Toorn (lat), Beau Bongaards (naast), Shannon Tabi en nogmaals Van der Toorn (gestopt) vruchteloos. Een te zachte kopbal terug leverde Girls Soccer Nederland wel direct een voorsprong op.

Ook in de tweede periode bleef het doel van de tegenpartij soms op wonderlijke wijze schadevrij en was het aan de andere kant bij de eerste kans opnieuw prijs. Met Lynn Verhoef als belangrijke aandrijver deed ADO Den Haag er een schepje bovenop. Met een fraai boogschot deed Tabi snel iets terug. Een pass van Verhoef die de defensie doorkliefde als een thermische lans leverde snel daarna een strafschop op. Asude van Oosten kende van elf meter geen genade. Vervolgens vond Iris Remmers Cherief en haar volley in volle ren vond feilloos het net: 3-2.

Meiden O17 iets te goedgeefs, O16 meedogenloos

Met die voorsprong gaven de Haagse meiden in de derde periode de tegenstander opnieuw een presentje in de vorm van een uitnodigende terugspeelbal: 3-3. Van der Toorn zag twee treffers wegens buitenspel geannuleerd, stuitte één keer op de keeper en mikte ook nog eens over. Kort voor tijd was het toch raak. Een inzet van Remmers was via de doelvrouw op weg naar het net, toen Van der Toorn het laatste zetje gaf. Daarmee leek de winst binnen. In blessuretijd moest goalie Loïs Wieringa zich echter toch nog een keer gewonnen geven bij een vrije trap: 4-4. 

 

Meiden O17 iets te goedgeefs, O16 meedogenloos

De meiden onder 16 hadden het tegen de jongens onder 14 van Scheveningen aanvankelijk niet makkelijk. Nadat Sienna de Mos op aangeven van Isa van Schaik de score had geopend, sloegen de voordeurdelers van Houtrust snel terug. Een eerste schot wist Dille de Kuiper nog tot corner te verwerken. Daaruit doelpuntte Scheveningen alsnog. De Mos bracht haar ploeg opnieuw aan de leiding na voorbereidend werk van Alice Reto en Van Schaik. De laatste vergrootte de voorsprong tot 3-1.

Meiden O17 iets te goedgeefs, O16 meedogenloos

Na de pauze bleek het verzet van Scheveningen gebroken. De Haagse stoomwals rolde nu bijna onafgebroken richting doel. De keeper van Scheveningen weerde zich moedig en wist nog verschillende doelpogingen onschadelijk te maken. Meer treffers konden echter niet uitblijven. Victoria Boerboom was goed voor 4-1 en 5-1. Vervolgens trof Lotte Vermeulen twee keer doel. Floortje Bol was goed voor nummer 8. En nadat Felicia de Zeeuw doel had getroffen, zorgde Bol voor dubbele cijfers op het scorebord.

Meiden O17 iets te goedgeefs, O16 meedogenloos

Actiefoto's: Carlo Bol

Datum: 10-07-21

SPONSOREN