Veelbelovend begin nieuwe meiden onder 16

Met Alex Scholte, Lisa Guijt en Victor de Zeeuw als nieuw trainerstriumviraat begonnen de meiden onder 16 zaterdag veelbelovend aan het seizoen 2021-2022. Het enige dat ontbrak aan de krachtmeting met de jongens onder 15 van Scheveningen was een coup de grâce

In de eerste jeugdwedstrijd voor publiek in lange, lange tijd had het grotendeels uit nieuwelingen bestaande team onder 16 niet lang nodig om te laten zien dat er weer veel talent aan zit te komen. Alice Reto zorgde ervoor dat de keeper van Scheveningen als eerste de handen uit de mouwen moest steken. Zij bleef de hele wedstrijd lang een voortdurende plaag voor elke opponent, zowel als linksbuiten als in de rol van linksback. Met een perfect getimed blok stond Felicia de Zeeuw een eerste poging van Scheveningen in de weg. In de herkansing moest doelvrouw Dille de Kuiper toch voor de eerste keer vissen: 1-0. Een tweede tegengoal leek een zware middag in te luiden. De bij deze gelegenheid in zwart gehulde meiden richtten zich echter snel op en joegen vol overgave op een aansluitingstreffer. Reto zag een dropkick net over gaan. Spits Floortje Bol schoot iets te gehaast voorlangs. Invalkracht Celine van der Toorn uit het team onder 17 haalde niet hard genoeg uit. En een kopbal van Bol uit een voorzet op maat van Jet van Mierlo verdween rakelings over de kruising.

Na de pauze werd Scheveningen in steeds grotere ademnood gebracht. Reto warmde direct de handen van Scheveningens tweede keeper. Bol knikte eerst een corner van Van der Toorn net naast het doel en zag daarna een inzet op aangeven van Reto tot haar afgrijzen langs de verkeerde kant van de paal gaan. Aan de andere kant voorkwamen Yasmin Maaroufi en Anna Abspoel met tijdige ingrepen dat Scheveningen gevaar kon stichten. De Kuiper verwerkte een dreigende voorzet tot hoekschop. Nadat Lotte Vermeulen (geblokt) en Van der Toorn (in rebound naast) mogelijkheden hadden laten liggen, moest de Scheveningse sluitpost zich toch een keer gewonnen geven. Een van grote afstand gelanceerde boogbal van Fien Leijdekker landde pardoes in de kruising: 2-1. Van Mierlo en Reto klopten daarna nog eens op de deur, maar nu wist Scheveningen die gesloten te houden. Het dankbare publiek had voor het gebodene desalniettemin een welverdiend applaus over.   

Datum: 26-06-21

SPONSOREN