Beloften ADO Den Haag Vrouwen trappen af voor nieuwe seizoen

Een week na de gedenkwaardige apotheose van het seizoen 2020-2021 in Almere trapten de beloften van ADO Den Haag Vrouwen af voor de volgende voetbaljaargang. Op Houtrust zegevierden de jongens van Scheveningen zaterdag in een pittige oefenpartij.

Als 'leenkrachten' voor het team van trainer Stephan Vos kwamen Manon van Raay, Louise van Oosten en Maaike van Klink uit de bekerfinaleselectie in actie. In de eerste periode van 30 minuten hadden de beloften moeite met de druk van Scheveningen. Dat leverde de gastheren twee keer een doelpunt op. Bovendien viel de sterk aan het duel begonnen Laura Dankelman na een ongelukkige valpartij uit met een gebroken sleutelbeen. Alleen Danitsja Gleijm stelde de keeper van Scheveningen met een kopbal een keer op de proef.

In het tweede bedrijf wisten de beloften het tij te keren. Na een hoekschop van Myrthe Korstanje zag Femke Potjewijd een inzet gekeerd. In de rebound sloeg de uitblinkende Gleijm alsnog toe.  ADO Den Haag schiep daarna meerdere mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Een vinnige uithaal van Korstanje werd net gekeerd. Daarna schoot zij na een afgeweerde corner net voorlangs. Julia Banwari mikte op aangeven van Van Raay te hoog. Vlak voor het volgende pauzesignaal kreeg eerst een speler van Scheveningen rood en moesten de beloften uit een counter een derde tegentreffer incasseren,

In de laatste periode drong het team van Stephan Vos nog wel aan. Meer dan gestopte schoten van Van Raay en Van Oosten en een lob over het doel van Cato Pijnacker Hordijk leverde dat niet op. De Haagse defensie moest zich nog wel twee keer gewonnen geven: 5-1. Lisa Guijt, die maandag begint als trainer bij de meiden onder 16, kwam als invalster in actie voor een afscheidsoptreden. 

Datum: 12-06-21

SPONSOREN