Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

De eerste helft van het competitieslot zit erop. In de eerste drie duels haalde ADO Den Haag Vrouwen één punt. Vrijdag 14 mei is er een nieuwe kans op een eerste overwinning, als de ploeg van Sjaak Polak op bezoek gaat bij PSV. 28 keer eerder stonden beide ploegen tegenover elkaar in de competitie. Acht keer wonnen de groengelen, tegenover veertien Eindhovense zeges. Zesmaal eindigde het onderlinge duel in een gelijkspel. De eerdere wedstrijd in Brabant werd in de blessuretijd met 1-0 gewonnen door de thuisploeg.

Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

Twee van de drie duels in de kampioensgroep wist PSV te winnen. Met één punt achterstand op FC Twente is de club nog altijd volop in de race voor de eerste landstitel. ADO Den Haag Vrouwen begon met een punt tegen de koploper, maar verloor de twee wedstrijden die volgden. Tegen PSV zal het elftal er alles aan doen om de eerste overwinning te boeken.

“Dit zijn natuurlijk de wedstrijden waar je het voor doet,” zegt Jannette van Belen over de toppers in het competitieslot. “Door wekelijks zulke wedstrijden te spelen, worden we alleen maar beter als team. We hebben laten zien dat we het de top drie heel lastig kunnen maken. Ik ben ervan overtuigd dat het niet bij dat ene puntje zal blijven.”

Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

Momenteel is de 22-jarige voetbalster een vaste waarde in het Haagse elftal. Dit seizoen wist ze haar eerste twee Eredivisiedoelpunten te maken. Deze week werd bekend dat ze nog een seizoen te bewonderen zal zijn in het groengele shirt. “Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik krijg vanuit de staf. De laatste tijd zit ik goed in mijn vel en ik merk ook dat het steeds beter gaat in de wedstrijden. Ik hoop dat ik deze lijn nog lang kan doorzetten!”

Te beginnen vrijdag, als de ploeg direct sportieve wraak kan nemen op de tegenstander die een kleine week eerder in Den Haag wist te winnen. “Als wij spelen zoals we dat afgelopen zondag deden en onze kansen afmaken, dan kan het nog eens een hele leuke wedstrijd gaan worden. Ondanks het verlies hebben we een goed gevoel overgehouden aan de laatste wedstrijd. Ik denk dat we de eerste drie punten in de kampioenspoule aanstaande vrijdag zomaar eens kunnen gaan binnenhalen.”

De wedstrijd PSV - ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 14 mei gespeeld in het Philips Stadion en is via het YouTube-kanaal van PSV live te volgen. Aftrap is om 20:00 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Eric de Wit

Datum: 13-05-21

SPONSOREN