ADO Den Haag Vrouwen strijdend ten onder in Amsterdam

ADO Den Haag Vrouwen is er in de play-offs niet in geslaagd een eerste punt tegen Ajax te behalen. In Amsterdam was Nadine Noordam dicht bij een gelijkmaker, maar uiteindelijk kreeg de formatie van trainer Sjaak Polak de nul niet van het scorebord.  

De Haagse vrouwen verwelkomden Bo Vonk terug in de basis als vervangster van de uitgesloten Pleun Raaijmakers. De thuisclub zorgde direct voor druk en ADO Den Haag miste de rust om daar onderuit te voetballen. Scheidrechter Shukrula toonde wel een snelle gele kaart voor de eerste professionele overtreding van de Amsterdammers en de eerste hoekschoppen waren voor de Hofstedelijke gasten, maar gevaar leverden die niet op. Aan de andere kant mikte Spitse een vrije trap nipt over. Nadine Noordam schotelde Shaniqe Dessing een eerste kans voor. De vleugelspits liet zich echter op het moment suprême van de bal zetten. De Haagse verdediging kon opgelucht ademhalen toen een vrije uithaal van Van der Gragt uit een hoekschop haar ploeggenoot Lewerissa trof. Net na het half uur was het toch raak toen oud-Hagenaar Chasity Grant vrij in kon schieten: 1-0. Captain Gwyneth Hendriks en Amber Verspaget wisten met tijdige blokkades meer onheil te voorkomen. Liz Rijsbergen schoot na een geslaagde dribbel over en Dessing zag een vrije trap in het zijnet eindigen. 

ADO Den Haag Vrouwen strijdend ten onder in Amsterdam

Na de pauze beten de Haagse meiden feller van zich af. De eerste kans (Tromp over) was voor Ajax, maar daarna wist ADO Den Haag de Amsterdamse verdediging problemen te bezorgen. Jannette van Belen zag een trekbal net Dessing niet bereiken en vuurde in de herkansing zelf over. Na een prima actie van Noordam haalde Van Belen op aangeven van Nikki IJzerman opnieuw uit. De bal eindigde via een hoofdstedelijk been in een corner. Weggestuurd door Van Belen was Noordam het dichtst bij een treffer. Haar projectiel gaf de doelvrouw geen enkele kans, maar ketste terug van de lat. Het vroege Haags kwartiertje werd besloten met een voorzet van Liz Rijsbergen, waaruit Van Belen naast kopte.

Ondanks het inbrengen van verse troepen luwde daarna het Haagse offensief. ADO Den Haag stuurde wel steeds meer manschappen naar voren, waardoor Ajax meerdere kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Lang bleef een tweede treffer uit, mede dankzij een moedige redding van Barbara Lorsheyd, die daarbij geblesseerd raakte. Ook haar vervangster Maaike van Klink wist twee keer een doelpunt te verhinderen. In de laatste minuut van de toegevoegde tijd moest zij zich toch gewonnen geven bij een strafschop van Tromp: 2-0. 

ADO Den Haag Vrouwen strijdend ten onder in Amsterdam

Karakteristieken

Ajax-ADO Den Haag Vrouwen 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 31. Grant 1-0, 96. Tromp (pen.) 2-0

Scheidsrechter: Shukrula

Opstelling Ajax: Dinkla, Linda Bakker, Van der Gragt, De Sanders, Van Diemen, Dijkstra (71. Sabajo), Spitse, Pelova, Grant, Tromp, Lewerissa (71. Eshly Bakker) 

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd (79. Van Klink), Vonk (74. Koster), Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans, Noordam, IJzerman, Boshuizen (63. Van Raay), Rijsbergen (63. Sellies), Van Belen, Dessing

ADO Den Haag Vrouwen strijdend ten onder in Amsterdam

Fotografie: Eric de Wit

Datum: 30-04-21

SPONSOREN