Primavera brengt nieuwe beloften

Met wedstrijden van drie mix-teams van de opleidingvan ADO Den Haag Vrouwen tegen jongens van Scheveningen leek Houtrust zaterdag weer even op een club in de pré-coronatijd. Ondanks een duidelijke nederlaag lieten bij de beloften nieuwe talenten zich zien.

Op de eerste dag van de lente kon de start van de beloften niet slechter zijn. Direct onder druk gezet verzuimde het team van trainer Stephan Vos de bal eenvoudig weg te werken en dat resulteerde in een tegentreffer in de eerste minuut. Daarna ontworstelden de beloften zich langzaam maar zeker uit de omklemming van de tegenstander, al waren er meerdere goede ingrepen van doelvouw Jasmijn de Groot voor nodig om de achterstand niet  hoger op te laten lopen. Als één van de speelsters uit onder 17 zorgde Gina Viehoff met een goede actie voor het eerste gevaar aan de andere kant. Uit de vrije trap die daaruit voort kwam, schoot zij zelf over.  Scheveningen bracht de stand aan het einde van de eerste periode daarna alsnog op 2-0.

Na de eerste pauze kwamen de beloften sterk terug. Na een gave combinatie mikte Jill van den Ende de bal net naast de kruising. Met een dieptepass schonk Gite Deckers Viehoff een nieuwe mogelijkheid. De keeper bracht redding door zich voor haar voeten te werpen. Aan de overkant voorkwam Deckers een trefffer door de bal via een wonderbaarlijke carambole in de handen van goalie Isa Grimmius te laten belanden. Aan het slot van het tweede bedrijf moest zij de bal toch noch een keer uit het net halen: 3-0.

In de derde periode sloeg Scheveningen nog twee keer toe. June Burgers van onder 17 stichtte gevaar met een vrije trap, die net tot corner werd verwerkt. Haar ploeggenote Anne van Egmond haalde van grote afstand uit nadat zij de bal op het middenveld had veroverd. De doelman zag het leer tot zijn opluchting via zijn vingers naast het doel belanden.

Datum: 20-03-21

SPONSOREN