Meiden onder 17 meer dan overeind in de storm

In een oefenduel met de jongens onder 15 van Scheveningen bleken de meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag prima bestand tegen de tegenstand en het stormachtige weer.

Vanaf de aftrap nam het team van trainer Marten Glotzbach de oppositie in een steeds stevigere wurggreep. De doelvrouwen Doeschka Birnage en Bo van den Bosch kregen bijna geen werk te doen. De doelman van Scheveningen werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds vaker onder vuur genomen. Zo zag hij Julie van den Berg in het eerste bedrijf gejaagd door de wind over schieten. Pogingen van Myrthe Korstanje en June Burgers wist hij te keren en Nikki van den Burg (naast) en Ilaya Pata (over) hadden het vizier niet op scherp staan. Ook nieuwe pogingen van Burgers (naast), Pata (naast), Korstanje (stop) en Anne van Egmond (stop) hadden niet het gewenste resultaat.

In het tweede bedrijf moest Bo van den Bosch bij een counter twee keer naeen redding brengen om een achterstand te voorkomen. Haar ploeggenoten vergrootten de druk. Bij een hoekschop kon Scheveningen de bal net voor de lijn wegwerken. Vita Maas creëerde met een prima voorzet een kopkans voor Korstanje. De bal verdween naast. Ook schoten van Van den Burg (stop), Burgers (blok) en Gina Viehoff (stop) leidden niet tot succes. Een combinatie tussen Van Egmond en Iris Remmers (afkomstig uit de meiden onder 16) gaf de eerste ten slotte de mogelijkheid om kiezelhard uit te halen voor de winnende goal.  

 

Datum: 13-03-21

SPONSOREN