Beloften en meiden onder 17 bundelen krachten onder lentezon

Onder een heerlijk lentezonnetje op Houtrust kwam een combinatieteam van beloften en meiden onder 17 zaterdag in actie in een oefenduel met de jongens onder 17 van Scheveningen. De zege in deze Haags-Scheveningse derby ging uiteindelijk naar de schollekoppen.

Scheveningen kwam in de eerste helft op voorsprong nadat Jasmijn de Groot was uitgevallen. Na een stijlvol uit de lucht geplukte bal kwam de doelvrouw ongelukkig neer. Alsof het team daardoor van slag was, kreeg Scheveningen plotseling kans op kans. Invalster Isa Grimmius moest zich één keer gewonnen geven, maar voorkwam met een reeks knappe reddingen dat de achterstand groter werd. Met een verrassende uithaal van afstand zorgde Elisa Meinema voor het grootste Haagse gevaar. De bal zoefde net over.

Omdat Grimmius en de Haagse verdediging na de pauze de boel gesloten hielden, bleef een beter resultaat mogelijk. Uit een hoekschop van June Burgers was Wendy Balfoort dicht bij de gelijkmaker. Haar volley kon door de keeper net worden gepareerd. Bij een nieuwe schietkans voor de spits verdween de bal richting uitspansel.  

Datum: 20-02-21

SPONSOREN