ADO Vrouwen met overmacht naar halve finale bekertoernooi

ADO Den Haag Vrouwen heeft een eerste stap gezet naar een mogelijke vierde triomf in het toernooi om de TOTO KNVB Beker. In Rotterdam plaatste de ploeg zich vrijdag ten koste van Excelsior met overmacht voor de halve finale.

Met dezelfde basiself die een week eerder de Eredivisie Cup-klus tegen Alkmaar overtuigend klaarde, kozen de Haagse vrouwen in Rotterdam direct weer voor het offensief. Nadat oud-Hagenaar Isa Pothof Jaimy Ravensbergen van scoren had gehouden, zorgde Shanique Dessing toch voor een vroege voorsprong. De verdediging van Excelsior kreeg de bal niet goed weg en Dessing strafte dat genadeloos af: 0-1. Dat was een aanmoediging om op zoek te gaan naar meer. Ravensbergen probeerde Rijsbergen vrij voor het doel te zetten, maar Pothof wist dat te verhinderen. Toen Ravensbergen daarna zelf vrij voor het doel opdook, gaf de Haagse topschutter de goalie geen schijn van kans: 0-2. ADO Den Haag had de voorsprong voor rust nog kunnen vergroten. Zo schoot Rijsbergen van dichtbij tegen Pothof aan en haalde de doelvrouw een vrije trap van Gwyneth Hendriks net uit de kruising. Op slag van rust werd een schuiver van Marthe van Erk een prooi voor Barbara Lorsheyd. 

ADO Vrouwen met overmacht naar halve finale bekertoernooi

In een rommelige start van de tweede helft nam Fréderique Nieuwland namens Excelsior als eerste het doel onder vuur. De bal ging over. Met een fraaie krul richting kruising dwong Dessing vervolgens Pothof een zoveelste redding af. Het was uitstel van executie. Met een kopbal bracht Dessing Jannette van Belen in stelling. De spits maakte er met het hoofd een doeltreffende Kopfballstaffette van: 0-3. In de slotfase bracht trainer Sjaak Polak talent Manon van Raay en super-sub Anne Sellies in het veld. Pothof wist Van Raay nog net van scoren te houden. In de rebound bewees Sellies echter opnieuw een neusje voor doelpunten te hebben: 0-4.

Volgende week zaterdag, 13 februari, vindt de loting van de halve finales plaats. Deze wedstrijden worden gespeeld tussen 16 en 18 april. 

ADO Vrouwen met overmacht naar halve finale bekertoernooi

Karakteristieken

Excelsior - ADO Den Haag Vrouwen 0-4 (0-2)

Scoreverloop: 7. Dessing 0-1, 28. Ravensbergen 0-2, 64. Van Belen 0-4, 85 Sellies 0-4

Scheidsrechter: Dogterom

Opstelling Excelsior: Pothof, Ridder, Noordermeer, Bos, Kagenaar, Nieuwland, Hendriks (46. Aurelio), Bhagerath, Piqué, Van Erk, De Breij (46. Hemminga)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Raaijmakers (89. Kagie), Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans (89. Obispo), Rijsbergen (80. Van Raay), Boshuizen, Noordam (89. IJzerman), Dessing (80. Sellies), Van Belen, Ravensbergen

ADO Vrouwen met overmacht naar halve finale bekertoernooi

Fotografie: Eric de Wit

Datum: 05-02-21

SPONSOREN