Overtuigende cupzege gretig ADO Den Haag Vrouwen

Dat ADO Den Haag Vrouwen goed heeft overwinterd, bleek vrijdag uit de overtuigende wijze waarop het seizoen werd hervat. VV Alkmaar was in ronde drie van de Eredivisie Cup niet opgewassen tegen de Haagse dadendrang: 3-1. 

Overtuigende cupzege gretig ADO Den Haag Vrouwen

Trainer Sjaak Polak stuurde in het Cars Jeans Stadion een team met vier aanvallers de wei in. Al voor er acht minuten waren verstreken, ontsnapten de gasten vier keer aan een achterstand. Een snelle uithaal van Liz Rijsbergen kon de doelvrouw ternauwernood tot corner verwerken. Vervolgens zag Amber Verspaget haar inzet van de lijn gehaald. Jaimy Ravensbergen leek op weg naar de 1-0, maar werd op het laatste moment gestuit.  En op aangeven van Jannette van Belen schoot zij daarna rakelings voorlangs. Nadat Gwyneth Hendriks aan de andere kant met een blok een kans voor Alkmaar had verijdeld, lanceerde Kayra Nelemans met een cross pass nog eens Ravensbergen. De Alkmaarse defensie hield de schade beperkt tot een hoekschop. Dat gebeurde ook toen Van Belen de bal voor het doel probeerde te brengen. Dit keer wierp het instuderen van corners in de winterstop vruchten af. Pleun Raaijmakers zag haar inzet nog geblokt, maar Ravensbergen wist het leer wel over de lijn te krijgen: 1-0. Met die verdiende voorsprong luwde de Haagse storm niet. Rijsbergen joeg het leer voorlangs en hoorde de scheidsrechter fluiten voor buitenspel toen zij het net wel had gevonden. Uit een vrije trap zocht Nelemans het doel te hoog. Na een veelbelovende rush over links deponeerde Shanique Dessing de bal in het zijnet. Een dubbel appèl voor hands na een voorzet van haar vond geen gehoor bij de arbitrage. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Van Belen, die haar streep over zag vliegen.  

Overtuigende cupzege gretig ADO Den Haag Vrouwen

Aan het tweede bedrijf begonnen de Haagse vrouwen niet minder gretig. Een through pass van Nadine Noordam was net te hard voor Ravensbergen. Zowel Rijsbergen als Ravensbergen zag daarna een poging op het laatste moment geblokt. En toen stond het potsklaps weer gelijk. Lorsheyd speelde de bal per ongeluk in de voeten van Chimera Ripa en zij pakte dat cadeautje direct dankbaar uit: 1-1. De thuisploeg leek daardoor nog geen seconde van slag. Opnieuw werd vol overtuiging de aanval gezocht en dat leverde zes minuten na die opdoffer opnieuw succes op. Rijsbergen gaf een voorzet op maat en Dessing volleerde de bal resoluut in de verste hoek: 2-1. Alkmaar ontsnapte daarna aan een grotere achterstand bij een te scherpe voorzet van Noordam en nog een geblokte poging van Rijsbergen. Het inbrengen van drie verse krachten aan Haagse zijde bracht geen verandering in het spelbeeld.  De Alkmaarse doelvrouw zag onder meer Dessing en Raaijmakers rakelings over schieten, schroeide haar vingers aan een uithaal van Nelemans en haalde opgelucht adem toen een voorzet van Anne Sellies voor het doel langs flitste. In de slotfase bracht Polak met Manon van Raay en debutante Louise van Oosten twee speelsters afkomstig uit het twee jaar geleden gevormde meidenteam onder 16 in het veld. Nadat Lorsheyd een poging van Alkmaar onschadelijk had gemaakt, maakte ADO Den Haag Vrouwen in blessuretijd aan alle twijfel een eind. Na opnieuw een hoekschop vond Sellies vlak voor het doel Ravensbergen en die mogelijkheid liet de Leidse spits zich niet ontnemen: 3-1. In de laatste minuut van de extra tijd leek het Alkmaarse strafschopgebied nog even op een schiettent, maar dit keer bleef het doel voor doorboring gespaard. 

Overtuigende cupzege gretig ADO Den Haag Vrouwen

Karakteristieken

ADO Den Haag Vrouwen - VV Alkmaar (1-0)

Scoreverloop: 19. Ravensbergen1-0, 51. Ripa 1-1, 57. Dessing 2-1, 93. Ravensbergen 3-1

Scheidsrechter: Van der Helm

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Gwyneth Hendriks (68. Kagie), Verspaget, Nelemans, Rijsbergen (68. Sellies), Noordam (68. IJzerman), Boshuizen (83. Van Oosten), Raaijmakers, Dessing (83. Van Raay), Ravensbergen, Van Belen

Opstelling VV Alkmaar: Van Seijst, Caprino, Ursem, Kruijthof, Ruiter (59. Schouwstra), Maass (46. Bos), Henschen, Hulst, Koopman, Ripa, Nicole Stoop (59. Maudy Stoop)

Overtuigende cupzege gretig ADO Den Haag Vrouwen

Fotografie: Eric de Wit

Datum: 29-01-21

SPONSOREN