Meiden onder 17 groeien voorzichtig in derby achter de duinen

In een oefenduel tegen de jongens onder 17 van Scheveningen toonden de meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag wel progressie, maar niet voldoende om een nederlaag te voorkomen.

Zolang het coronavirus het dagelijks leven nog bepaalt, moeten de opleidingsteams van ADO Den Haag Vrouwen het doen met trainingen en onderlinge oefenduels. De meiden onder 17 traden zaterdag in het strijdperk tegen de voetbalplaatjesverzamelalbumdelers van Scheveningen. In het begin van de wedstrijd leek het team van trainer Marten Glotzbach overlopen te worden. Doelvrouw Doeschka Birnage had al twee keer redding gebracht en een bal over zien vliegen toen zij voor de eerste keer moest vissen. Van een Haags missertje maakten de gastheren gebruik om een tweede keer toe te slaan. Dat gebeurde juist in een fase waarin de meiden meer grip op de tegenstander kregen. Danitjsa Gleijm kopte daarna net naast. Voor het einde van de eerste van drie periodes zorgde de uitblinkende June Burgers alsnog voor de aansluitingstreffer. Uit een vrije trap verraste zij de keeper in de korte hoek: 2-1.

In het tweede bedrijf slaagden de meiden er niet in die stijgende lijn door te trekken. Birnage wist meerdere keren redding te brengen, maar moest zich ook nog drie keer gewonnen geven. Aan de andere kant zagen Lotte Kramer en Gina Viehoff pogingen verijdeld. Femke Potjewijd had pech dat haar schot terugstuitte van de binnenkant van de paal.

In het begin van de derde periode liet Ilaya Pata zich een wenkende mogelijkheid door een verdediger ontnemen. De voor Birnage ingevallen Bo van den Bosch groeide in haar rol van schotenstopper en liet zich niet meer passeren. Nadat een schot van Myrthe Korstanje op het dak van het doel was beland, rondde Anne van Egmond een solo-actie af met een venijnige uithaal in de verste hoek: 5-2. 

 

Datum: 23-01-21

SPONSOREN