ADO Den Haag Vrouwen verspeelt zege in blessuretijd

In blessuretijd van de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft ADO Den Haag Vrouwen duur puntverlies geleden. Excelsior kwam op Woudestein uit het niets nog langszij: 2-2.

Ondanks het afhaken van Shanique Dessing in de warming-up - Jannette van Belen nam haar plaats in de basis over - begonnen de bezoekers prima aan de wedstrijd. Liz Rijsbergen stichtte het eerste gevaar met een scherp aangesneden voorzet. Eline Koster kreeg net haar hoofd niet tegen de bal. Bij de volgende mogelijkheid was het wel prijs. Nadine Noordam joeg de bal fabuleus in de kruising: 0-1. Barbara Lorsheyd bracht daarna knap redding tegen de alleen voor haar opgedoken Marthe van Erk en tikte ook een schot van Kersten over het doel. Nadat een voorzet van Koster voor het Rotterdamse doel langs was gezeild en Rijsbergen rakelings naast had geschoten, was het bij de volgende kans voor Excelsior wel raak: 1-1. Rijsbergen stichtte daarna gevaar met een voorzet, maar de bal eindigde in de handen van goalie Isa Pothof. Kort voor rust maakte Excelsior gelukkig geen gebruik van een faux pas in de Haagse defensie.

ADO Den Haag Vrouwen verspeelt zege in blessuretijd

Aan het begin van de tweede helft gebeurde er weinig vermeldenswaardigs. Een ware wereldgoal van Liz Rijsbergen bracht daar radicaal verandering in: 1-2. Uit een pass van Van Belen vond zij acht minuten na de pauze snoeihard de verste hoek. Voor de Leidse was het haar eerste treffer in de Vrouwen Eredivisie. Direct daarna ging de bal er bij twee nieuwe mogelijkheden voor haar niet in. Rijsbergen bleef de Rotterdamse verdediging pijnigen, draaide nog eens een tegenstander dol en vuurde net naast. Noordam zorgde voor nieuw gevaar met een pass op Koster. Haar schot ging over. Jaimy Ravensbergen kreeg vervolgens een prima kans na een verdedigingsfout, omspeelde Pothof, maar zag haar inzet eindigen in het zijnet . Bij nog eens een harde uithaal van Rijsbergen bracht Pothof redding.

ADO Den Haag Vrouwen verspeelt zege in blessuretijd

Met een uitstekende ingreep ontnam invalster Julia Kagie daarna Van Erk een kans op de gelijkmaker. Aan de overkant voorkwam de lat een derde Haagse treffer bij een afstandspegel van Noordam. In de rebound stond Pothof een doelpunt van Van Belen in de weg. Ravensbergen kreeg de bal in de slotfase wel in het doel. Het doelpunt werd echter teruggefloten voor een overtreding op Pothof. Kort voor tijd liet trainer Sjaak Polak belofte Manon van Raay haar Eredivisiedebuut maken als vervangster van Rijsbergen. ADO Den Haag Vrouwen leek op weg naar de volle winst, maar uit een vrije trap kwam Excelsior diep in blessuretijd toch nog langszij. Nog één keer joeg de Haagse formatie richting het Haagse doel. Pleun Raaijmakers leek haar ploeg alsnog naar de zege de koppen, maar de bal werd op het laatste momentvan de lijn gehaald.  

ADO Den Haag Vrouwen verspeelt zege in blessuretijd

Karakteristieken:

Excelsior-ADO Den Haag Vrouwen 2-2 (1-1)

Scoreverloop: 8. Noordam 0-1, 31. Kersten 1-1, 53. Rijsbergen 1-2, 94. Kersten 2-2

Scheidsrechter: Shukrula

Excelsior: Pothof, Kagenaar, Bos, Ridder, De Breij, Kersten, Nieuwland, Bhagerath (72. Ibes), Van Bokhoven, Van Erk, Piqué

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Katelyn Hendriks (72. Kagie), Gwyneth Hendriks, Raaijmakers, Nelemans, Rijsbergen (89. Van Raay), Noordam, Verspaget, Van Belen, Ravensbergen, Koster (72. Sellies)

ADO Den Haag Vrouwen verspeelt zege in blessuretijd

Fotografie: Eric de Wit

Datum: 11-12-20

SPONSOREN