Derby op Houtrust onbeslist bij heroptreden MO16

Bijna twee maanden na het laatste competitie-optreden konden de meiden onder 16 zaterdag weer eens in actie komen in een oefenwedstrijd tegen de jongens onder 15 van Scheveningen. De broeder-zusterstrijd op Houtrust eindigde onbeslist: 2-2.

Dat Scheveningen gebrand was op een goed resultaat in deze derby, bleek uit hun scherpe start. Doelvrouw Iris de Rouw werd als eerste gedwongen in actie te komen. De eerste keer dat de Haagse meiden gevaar stichtten, was het onmiddellijk bingo. Sue van der Made stuurde Shannon Tabi met een splijtende dieptepass richting doel en de spits haalde vernietigend uit: 0-1. Regelmatig goed combinerend joeg ADO Den Haag op een grotere voorsprong. Fien Leijdekker zag een schot geblokt, een kopbal van Celine van der Toorn was te zacht om de keeper te verrassen, Iris Remmers schoot van afstand over en ook pogingen van Lotte Smit (naast) en Felicia de Zeeuw (over) misten de juiste richting. Vijf minuten voór de pauze schoot Scheveningen bij een tegenaanval wel met scherp: 1-1. Snel uitlopend wist De Rouw een achterstand halverwege te voorkomen.

Houtrust is in de historie vaak het toneel geweest van raadselachtige wendingen. Nadat een poging van Tabi om de keeper van afstand te verrassen naast het doel was geëindigd, nam Scheveningen plotseling het initiatief over. Invalster Lot Hemminga moest zich meerdere keren strekken om haar doel schoon te houden. Juist in die fase leken de Haagse meiden toe te slaan uit een vrije trap. Asude van Oosten zag haar hard uithaal gestopt, maar Remmers sloeg toe in de rebound. De scheidsrechter had echter buitenspel geconstateerd. Tien minuten voor tijd was het alsnog prijs. Van der Toorn gaf de bal met veel gevoel voor en Van Oosten volleerde haar ploeg op voorsprong: 1-2. Het gejuich van de ouders buiten het hek van Houtrust was nauwelijks verstomd, of de bal ging aan de andere kant op de stip wegens hands. Die buitenkans liet Scheveningen niet liggen: 2-2.   

Datum: 05-12-20

SPONSOREN