ADO Den Haag Vrouwen maakt korte metten met blauwvingers

ADO Den Haag Vrouwen is de tweede helft van de competitie prima gestart. Een afgetekende zege op PEC Zwolle was vrijdag in het verder lege Cars Jeans Stadion goed voor een bescheiden feestje.

ADO Den Haag Vrouwen maakt korte metten met blauwvingers

De Haagse vrouwen hadden weer niet lang nodig om het heft in handen te nemen. Aartsdribbelaar Liz Rijsbergen slalomde al vroeg langs drie Zwollenaren en werd in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt. Captain Gwyneth Hendriks voltrok van de elfmeterstip het vonnis: 1-0. Gesterkt door die voorsprong joeg de Haagse aanval op meer. Jaimy Ravensbergen vuurde op aangeven van Nadine Noordam over. Nadat Barbara Lorsheyd een eerste Zwolse poging had verijdeld, schiep ADO Den Haag zich nieuwe kansen. Noordam mikte na voorbereidend werk van Ravensbergen naast en na een nieuwe combinatie met Noordam schoot Ravensbergen naast. Een voorzet van Shanique Dessing was voor Ravensbergen net te scherp om binnen te tikken. Aan de andere kant moest Lorsheyd nog eens de handen uit de mouwen steken om haar doel schoon te houden. Nog een poging van kilometervreter Ravensbergen werd op het laatste moment tot corner verwerkt. Rijsbergen had voor de pauze het laatste woord met een lange rush van links. Haar schot verdween helaas over.

ADO Den Haag Vrouwen maakt korte metten met blauwvingers

Met Jannette van Belen als verse spits koos trainer Sjaak Polak ook in de tweede helft voor de aanval als beste verdediging. Opnieuw leidde dat snel tot succes. Hendriks verstuurde een fenomenale dieptepass, Van Belen fungeerde als bliksemafleider en Ravensbergen vond feilloos de verste hoek: 2-0. Een vrije trap van Kayra Nelemans eindigde daarna in de handen van de doelvrouw en een pass van Ravensbergen op de zich vrij lopende Van Belen werd net onderschept. De Haagse afweer gaf de Zwolse vrouwen ondertussen bijna geen gelegenheid om echt gevaar te stichten. Uit Haagse hoekschoppen waren Pleun Raaijmakers (kopbal tot corner verwerkt) en Ravensbergen (schot gekeerd) dichter bij een derde bres. Pas na het aanbreken van het Haags kwartiertje moest Lorsheyd nog eens ingrijpen om een aansluitingstreffer te voorkomen. Ravensbergen was de Zwolse goalie te snel af, maar zag haar inzet van de lijn gehaald. In de extra tijd kwam dat uitroepteken er alsnog. Een boogbal van Dessing wist de doelvrouw nog met hulp van de lat uit het doel te houden. In de herkansing bewees Anne Sellies op aangeven van Raaijmakers opnieuw haar neusje voor de goal: 3-0. 

ADO Den Haag Vrouwen maakt korte metten met blauwvingers

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen-PEC Zwolle 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 5. Gwyneth Hendriks (penalty) 1-0, 52. Ravensbergen 2-0, 91. Sellies 3-0

Scheidsrechter: Van Dongen

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Kagie (46. Van Belen), Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans, Rijsbergen (76, Sellies), Raaijmakers, Boshuizen, Dessing, Noordam, Ravensbergen

PEC Zwolle: Pondes (56. Postma), Van Koot, Van den Goorbergh, Smid (72. Tiemens), Van der Vegt, Asbroek (83. Diekman), Pruim (72. Van Bentem), Bennink, Blom (56. Van Olst), Hilhorst, Noordman

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

ADO Den Haag Vrouwen maakt korte metten met blauwvingers

Datum: 20-11-20

SPONSOREN