Sterke helft voor ADO Den Haag Vrouwen niet genoeg

ADO Den Haag Vrouwen heeft de uitstekende resultaten tegen Ajax van vorig seizoen geen vervolg kunnen geven. Een snelle tegentreffer na een sterke eerste helft brak vrijdag in het Cars Jeans Stadion het Haagse verzet.

In vier krachtmetingen met Ajax behaalden de Haagse vrouwen vorig seizoen twee keer de volle winst en ontsnapten de Amsterdammers één keer met een gelijkspel. Ook in deze nieuwe botsing begon ADO Den Haag Vrouwen messcherp. Twee keer was Pleun Raaijmakers in de openingsfase goed voor een prima interceptie. De eerste keer profiteerde Liz Rijsbergen door Jaimy Ravensbergen weg te steken. Helaas werd zij teruggevlagd wegens buitenspel. De tweede keer dwong Raaijmakers een vrije trap af, waaruit captain Gwyneth Hendriks van grote afstand de Amsterdamse doelvrouw probeerde te verrassen. Jammer genoeg zonder resultaat.

Oud-Hagenaar Chasity Grant zorgde voor het eerste gevaar van Ajax. Haar schot verdween naast. Daarna wist Julia Kagie een nieuwe doelpoging te blokkeren. Uit de hoekschop vond Van der Gragt wel het net, maar de oplettende grensrechter had buitenspel geconstateerd. De weer sterk spelende Nadine Noordam had bijna succes met een dieptepass op Ravensbergen. De bal werd net onderschept. Aan de andere kant pareerde Barbara Lorsheyd een schot  van Tromp. Meer kansen stond de Haagse defensie niet toe. De beste Haagse aanval leverde via Raaijmakers en Rijsbergen een mogelijkheid op voor Noordam. Zij lifte de bal over het doel.

Sterke helft voor ADO Den Haag Vrouwen niet genoeg

Na de thee bracht trainer Sjaak Polak Anne Sellies - vorig seizoen matchwinner tegen Ajax - in het veld. Na een eerste waarschuwingsschot was het echter Ajax dat snel na de pauze toesloeg via Tromp: 0-1. Terwijl andere Haagse hulptroepen zich begonnen warm te lopen, had ADO Den Haag Vrouwen zichtbaar moeite om die tegenslag te verwerken. Tromp schoot nog eens over, Grant voorlangs en er waren een goede stop van Lorsheyd en een precies op het juiste moment dichtklappende buitenspelval voor nodig om grotere schade te voorkomen. Aan de overkant kon de Haagse aanval geen vuist meer maken. Priscilla Mesker zorgde voor een heugelijk moment door haar rentree te maken na de geboorte van haar dochter. Zij kon niet voorkomen dat Ajax via Tromp verder uitliep. Als pinch-hitter in het veld gebracht zorgde Jannette van Belen voor het eerste Haagse gevaar in de tweede helft. De Amsterdamse goalie was haar net te snel af. In de slotfase liep Ajax nog uit naar 0-3.

Sterke helft voor ADO Den Haag Vrouwen niet genoeg

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen - Ajax 3-0 (0-0)

Scoreverloop: 47. Tromp 0-1, 73. Tromp 0-2, 84. Van de Velde 0-3

Scheidsrechter: Dogterom

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Kagie, Gwyneth Hendriks, Verspaget (66. Mesker), Nelemans, Rijsbergen (46. Sellies), Noordam, Boshuizen, Raaijmakers (66. Katelyn Hendriks), Ravensbergen, Dessing (73. Van Belen)

Ajax: Kop, Linda Bakker, Van der Gragt, De Sanders (87. Zeeman), Van Diemen, Dijkstra, Pelova (87. Munsterman), Sabajo (77. Van de Velde), Grant (77. Eshly Bakker), Tromp, Van den Bighelaar

Fotografie: Eric de Wit

Sterke helft voor ADO Den Haag Vrouwen niet genoeg

Datum: 13-11-20

SPONSOREN