Prima prestatie ADO Den Haag Vrouwen niet beloond met punt

ADO Den Haag Vrouwen is zondag in de topper tegen PSV in blessuretijd een verdiend punt misgelopen.

Met Priscilla Mesker voor het eerst sinds de geboorte van haar dochter terug in de selectie kenden de Haagse vrouwen op De Herdgang een moeilijk begin. Nog voor er zeven minuten waren verstreken, moesten achtereenvolgens Amber Verspaget, Barbara Lorsheyd en Kayra Nelemans in actie komen om gevaar te voorkomen. De laatste haalde opgelucht adem toen de bal via haar voet net naast het eigen doel verdween. Shanique Dessing leek Liz Rijsbergen als eerste op het Eindhovense doel af te sturen, maar oud-Hagenaar Mandy van den Berg zette haar de voet dwars. Nadat trainer Sjaak Polak zijn speelsters had toegeroepen rustig te blijven, nam Nadine Noordam de eerste Haagse doelpoging voor haar rekening. De bal verdween over. Ook een tweede uithaal van haar verdween over de lat. Voor PSV kreeg Coolen de eerste grote kans. Lorsheyd had een goede parade in huis. Ook door een schot van Kuijpers liet de doelvrouw zich niet verrassen. Bij het naderen van de rust kon Pattiwael vrij uithalen, maar Lorsheyd schudde opnieuw een prima safe uit de mouwen.

Prima prestatie ADO Den Haag Vrouwen niet beloond met punt

Met de naar de spits gedirigeerde Eline Koster verraste ADO Den Haag Vrouwen de tegenstander direct na rust met een Haags kwartier. Plotseling moest PSV terug. Uitblinkster Noordam luidde het offensief in met een spetter tegen de lat. Na een prima actie van Rijsbergen kon een nieuwe poging van Noordam ternauwernood worden weggekopt. Een schot van Koster werd op het laatste moment geblokt. Bij een uithaal van Rijsbergen had Van Veenendaal alle geluk van de wereld dat de bal op de lat belandde. Met een boogbal dwong Raaijmakers de sluitpost van Oranje tot nog een redding. En uit de daaropvolgende corner van Noordam kopte Koster over.

Daarna luwde de Haagse storm. PSV kreeg vervolgens wel kansen en de Haagse ploeg kwam goed weg bij ballen van Kuijpers en Nouwen op de lat. Nadat een schot van Smits millimeters naast was verdwenen, leek een gelijkspel de meest waarschijnlijke uitkomst. In de derde minuut van blessuretijd verdween de bal na een scrimmage toch in het Haagse doel: 1-0. 

Prima prestatie ADO Den Haag Vrouwen niet beloond met punt

Karakteristiek

PSV - ADO Den Haag Vrouwen 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 93. Brugts 1-0

Scheidsrechter: Van der Helm

PSV: Van Veenendaal, Coolen, Nouwen, Van den Berg, Levels (80. Bross), Pattiwael (80. Leuchter), Harrison (60. Van Schoonhoven), Biesmans, Kuijpers, Van Dooren (66. Brugts), Smits

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Kagie, Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans, Rijsbergen (82. IJzerman), Noordam, Boshuizen (94. Van Belen), Raaijmakers (74. Ravensbergen), Koster, Dessing (74. Sellies)

Prima prestatie ADO Den Haag Vrouwen niet beloond met punt

Fotografie: Eric de Wit

Prima prestatie ADO Den Haag Vrouwen niet beloond met punt

Datum: 08-11-20

SPONSOREN