Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

Inmiddels is ADO Den Haag Vrouwen vier duels op rij ongeslagen. Zondag wacht een nieuwe kans om die reeks uit te breiden op bezoek bij PSV. In totaal stonden beide elftallen in de Eredivisie al 25 keer tegenover elkaar. De Residentieclub boekte acht zeges en verloor twaalfmaal. De overige vijf duels eindigden in een gelijkspel, waaronder de confrontatie in Eindhoven van vorig seizoen. Dankzij het doelpunt vlak voor tijd van Chasity Grant eindigde het in 1-1.

Het afgebroken vorige seizoen eindigde PSV als koploper. In de strijd om alsnog de eerste echte landstitel te winnen, verloor de ploeg uit Eindhoven dit seizoen alleen de uitwedstrijd bij Ajax. De overige vier duels eindigden in een overwinning, goed voor de tweede plaats. Met achttien doelpunten in zes duels is PSV bovendien de meest scorende ploeg tot nu toe. ADO Den Haag Vrouwen staat met twee punten minder op de derde plaats. Na drie zeges op rij eindigde het duel met VV Alkmaar vorige week vrijdag in 2-2. Als het elftal van Sjaak Polak de tweede plaats in de Eredivisie wil pakken, zal het voor het eerst in competitieverband moeten winnen in Eindhoven.

Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

“Na de moeilijke start in Zwolle, hebben we het goed opgepakt tegen Excelsior, SC Heerenveen en FC Twente,” zegt Liz Rijsbergen. “In die wedstrijden hebben we belangrijke punten gepakt en vooral goed voetbal laten zien. Helaas hebben wij afgelopen vrijdag tegen VV Alkmaar niet alle punten in Den Haag kunnen houden, omdat we ons eigen spel niet konden spelen. Ik hoop dat we het vertoonde spel tegen FC Twente weer op de mat kunnen leggen in Eindhoven. We gaan er in ieder geval met een goed gevoel naartoe.”

Zelf zal de 18-jarige middenveldster eveneens een goed gevoel hebben, nu ze dit seizoen alle wedstrijden in het veld staat. “In de voorbereiding vond ik het nog best lastig, omdat ik dubbele schema’s draaide; bij de Beloften en het eerste elftal. Daardoor merkte je wel goed het verschil. Bij het eerste krijg je veel minder tijd, waardoor je veel minder kan dribbelen dan bij de Beloften. Ik denk dat ik mij op dit moment aardig heb aangepast en dat ik het niveau redelijk aankan, maar er zijn altijd nog dingen die verbeterd kunnen worden.”

Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

Op bezoek bij PSV verwacht ze een lastige en zware wedstrijd. “Maar als we als een team spelen, ben ik ervan overtuigd dat we het PSV heel lastig maken en een goed resultaat kunnen boeken.”

De wedstrijd PSV - ADO Den Haag Vrouwen wordt op zondag 8 november gespeeld op Sportpark De Herdgang. Aftrap is om 12:15 uur en de wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports 1.

Teskt: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

Datum: 07-11-20

SPONSOREN