ADO Den Haag Vrouwen kraait geen victorie tegen Alkmaar

ADO Den Haag Vrouwen is er vrijdag niet in geslaagd de zegereeks na de valse competitiestart voort te zetten. VV Alkmaar maakte in het Cars Jeans Stadion in de slotfase een achterstand nog goed: 2-2.

ADO Den Haag Vrouwen kraait geen victorie tegen Alkmaar

Ook zonder de steun van supporters koos het team van trainer Sjaak Polak weer vol voor de aanval. De van een blessure herstelde Shanique Dessing nam uit een voorzet van Bo Vonk als eerste het doel onder vuur. Haar schot verdween over. Aan de overkant zag Barbara Lorsheyd ook een schot over haar doel zeilen. Een goede actie van Dessing leidde tot een kans voor Jaimy Ravensbergen. Alkmaar ontsnapte met een corner. Toen het Haagse team bij een tegenaanval verzuimde in te grijpen, bracht Chimera Ripa haar team aan de leiding: 0-1. De Haagse vrouwen zetten zich snel over die tegenslag heen en vergrootten de druk op het Alkmaarse doel. Bij een ware regen van hoekschoppen was het vaak vrouwen en kinderen eerst, maar het doel bleef voor doorboring gespaard. Uit een voorzet op maat van Eline Koster volleerde Dessing nog eens over en een uithaal van Boshuizen werd net geblokt. Bij de zoveelste hoekschop was het dan toch raak. De trap van Nadine Noordam kon nog worden weggewerkt, maar van net buiten het strafschopgebied luisterde Dessing haar 50ste optreden voor de hoofmacht op met een doeltreffende uithaal: 1-1. ADO Den Haag Vrouwen joeg door op een voorsprong voor rust. Ravensbergen zag een schot gekeerd door de goalie. Een vrije trap van Noordam werd tot de tigste corner verwerkt. En toen Amber Verspaget haar ploeg naar 2-1 leek te koppen, werd de bal nog van de lijn gehaald.

ADO Den Haag Vrouwen kraait geen victorie tegen Alkmaar

Met Jannette van Belen als extra breekijzer voorin ging de Haagse ploeg na de pauze op dezelfde voet voort. Opnieuw werd de ene na de andere hoekschop afgedwongen, helaas zonder eindresultaat. Met een perfect getimede ingreep wist Kayra Nelemans een gevaarlijke Alkmaarse aanval onschadelijk te maken. Een onnavolgbare slalom van slangenmens Liz Rijsbergen brak de wedstrijd uiteindelijk open. Zij dwong daarmee een strafschop af en captain Gwyneth Hendriks joeg de bal laag in de hoek: 2-1. Ook bij die stand bleef ADO Den Haag de Alkmaarse verdediging vol onder druk zetten. Pogingen van Van Belen, Rijsbergen, de wederoptredende Maartje Looijen en Hendriks leverden echter geen grotere voorsprong op. Ook een uithaal van Pleun Raaijmakers op aangeven van Ravensbergen ging naast. De tegenstander bleef daardoor in de race en profiteerde daar in de slotfase van. Uit het niets verdween een afstandsschot van Sanne Koopman via de lat achter de kansloze Lorsheyd: 2-2.   

ADO Den Haag Vrouwen kraait geen victorie tegen Alkmaar

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen - VV Alkmaar 2-2 (1-1)

Scoreverloop: 9. Ripa 0-1, 35. Dessing 1-1, 64. Gwyneth Hendriks (pen.) 2-1, 81. Koopman 2-2

Scheidsrechter: Van Zuilichem

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Vonk, Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans (62. Looijen), Rijsbergen (91. Sellies), Noordam, Boshuizen, Dessing (46. Dessing), Ravensbergen, Koster (72. Raaijmakers)

VV Alkmaar: Makela, Ursem, Kruijthof, Beemsterboer (90. Maass), Coady (46. Hulst), Ruiter, Henschen (62. Schouwstra), Koopman, Stoop, Ripa, Pellens

ADO Den Haag Vrouwen kraait geen victorie tegen Alkmaar

Fotografie: Peter Looijen

Datum: 30-10-20

SPONSOREN