Voortreffelijk ADO Den Haag Vrouwen blijft live ongeslagen

Gesterkt door drie thuisoverwinningen heeft ADO Den Haag Vrouwen zondag ook FC Twente aan de zegekar gebonden: 0-2. Ook het tweede live-optreden voor televisie leverde dus winst op. In 2016 zegevierde ADO Den Haag Vrouwen voor de camera's van FOX Sports in de KNVB-bekerfinale tegen Ajax. 

Voortreffelijk ADO Den Haag Vrouwen blijft live ongeslagen

In de grote lege Grolsch Veste gingen de Haagse vrouwen uitstekend van start. FC Twente werd vanaf de aftrap zoveel mogelijk op eigen helft onder druk gezet. Dat leverde in het eerste kwartier onder meer vijf hoekschoppen op. Uit één daarvan schoot Eline Koster via een verdedigster naast. Uit een indraaiende vrije trap kreeg de mee naar voren getrokken captain Gwyneth Hendriks een nog betere mogelijkheid. Zij gleed de bal voorlangs het doel. De eerste kans voor FC Twente was direct een grote. Kalma kon vrij inkoppen, maar knikte de bal recht in de armen van Barbara Lorsheyd. Bij een uithaal van Casparij mocht de doelvrouw niet mopperen dat de bal via de lat over vloog. Daarna greep de ploeg van trainer Sjaak Polak weer het initiatief. Liz Rijsbergen slingerde zich langs haar back, maar zag haar trekbal op Koster onderschept. Vervolgens bediende Nadine Noordam Ravensbergen met een voorzet op maat. De kopbal van de spits werd gekeerd door de doelvrouw. Ravensbergen dwong ook de laatste mogelijkheid van de eerste helft af. Na de bal te hebben veroverd op international Wilms, joeg zij het leer rakelings over.

Voortreffelijk ADO Den Haag Vrouwen blijft live ongeslagen

In het tweede bedrijf bleef de geel-groene formatie net zo fel van zich afbijten. Twente zorgde wel voor het eerste gevaar met een kopbal over. Wie dacht dat de wedstrijd zou kantelen, kwam bedrogen uit. Invalster Anne Sellies schoot bij een goede mogelijkheid te gehaast tegen een verdedigster aan. Bij de volgende kans was het bingo. Noordam speelde de jarige Nelemans niet helemaal zuiver aan, maar de linksback nam de bal mee en demonstreerde van grote afstand de vuurkracht van haar linkerbeen: 0-1. Met zo mogelijk nog meer passie verdedigden de Haagse vrouwen die voorsprong. Opnieuw miste een Twentse kopbal de juiste richting. Aan de overkant kwamen er kansen voor de tegenaanval. Ravensbergen zag na een blok van Sellies op de doelvrouw een wenkend leeg doel. Haar schot van afstand werd weggewerkt. Een droom van een pass van Nelemans gaf Koster vrij baan naar het doel. Haar boogbal miste kracht. Bij een schot van invalster Peddemors wist Lorsheyd met hulp van de paal haar doel schoon te houden. Aan de overkant bracht de lat redding voor Twente bij een spetter van Koster. De blessuretijd was bijna verstreken toen de Haagse fans voor de televisie nog eens konden juichen. Nu was het kilometervreter Ravensbergen die een trap van de doelvrouw blokte. Jannette van Belen werkte de bal dankbaar juichend tegen de touwen: 0-2.

ADO Den Haag Vrouwen wil FC Twente bedanken voor de gastvrije ontvangst en de wedstrijdorganisatie. 

Voortreffelijk ADO Den Haag Vrouwen blijft live ongeslagen

Karakteristiek

FC Twente - ADO Den Haag Vrouwen 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 69. Nelemans 0-1, 93. Van Belen 0-2

FC Twente: Nienhuis, Caparij, Van Es, Wilms, Van der Wal (76. Peddemors), Bente Jansen (81. Ellouzi), Folkertsma, Olislagers, Renate Jansen, Kalma (46. D'hont), Stolze

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Vonk (80. Kagie), Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans, Rijsbergen (72. Van Belen), Noordam, Boshuizen, IJzerman (55. Sellies), Ravensbergen, Koster 

Fotografie: Eric de Wit

Voortreffelijk ADO Den Haag Vrouwen blijft live ongeslagen

Datum: 11-10-20

SPONSOREN