Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen

Drie thuiswedstrijden op rij wist ADO Den Haag Vrouwen te winnen. Zondag 11 oktober is er tegen FC Twente een nieuwe kans op de eerste uitzege. Beide clubs stonden in de Eredivisie 43 keer eerder tegenover elkaar. Dertienmaal ging de winst naar de Residentieclub, tegenover 23 nederlagen. De overige zeven duels eindigden in een gelijkspel. De laatste overwinning van ADO Den Haag Vrouwen in Enschede was op 19 december 2014. Dankzij twee treffers van Lineth Beerensteyn in de absolute slotfase werd het destijds in de BeNe League 1-2.

FC Twente boekte op bezoek bij Excelsior (0-3) in de vorige speelronde de eerste zege van het seizoen. Met vier punten uit drie duels staat de ploeg momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie. Na twee achtereenvolgende thuiszeges is ADO Den Haag Vrouwen met zes punten de huidige nummer drie. Zondagmiddag gaat het elftal van coach Sjaak Polak voor de derde overwinning in successie.

Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen

“We hebben drie keer op rij gewonnen, dus we we zitten in een goede fase,” zegt Bo Vonk over de seizoensstart. “Daarbij geven wij weinig kansen weg. Dit in combinatie met de goede teamspirit maakt ons moeilijk te verslaan.”

Tijdens de twee thuiswedstrijden tegen SC Heerenveen stond de 20-jarige verdedigster in de basis. “Het is natuurlijk heel fijn dat de trainer in deze wedstrijden het vertrouwen had om mij op te stellen, maar ik weet ook dat de concurrentie erg groot is. Voor mij is belangrijker dat ik weer een volwaardige selectiespeelster ben. Ik voel me inmiddels echt weer onderdeel van de groep. Hier ben ik heel blij mee. Vanuit deze situatie hoop ik veel speelminuten te maken en het team te helpen om ons in de kampioenspoule te spelen.”

Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen

De volgende stap in die richting is de uitwedstrijd tegen FC Twente van aanstaande zondag, die live te zien is op Fox Sports. “Wij kijken heel erg uit naar het duel met een tegenstander die al jaren in de top drie eindigt. Dat de wedstrijd live wordt uitgezonden is natuurlijk erg gaaf en een mooie stap in het vrouwenvoetbal. En als ik kijk naar de trainingen en de afgelopen wedstrijden vind ik dat we echt een kans maken op de overwinning!”

De wedstrijd FC Twente - ADO Den Haag Vrouwen wordt op zondag 11 oktober gespeeld in de Grolsch Veste. De wedstrijd start om 12:15 uur en is live te zien op FOX Sports 1.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Eric de Wit

Datum: 10-10-20

SPONSOREN