Puntverlies O16 in doelpuntenrijk spektakel, O17 houdt het niet droog, beloften remiseren

De meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen zagen een goede wedstrijd tegen VELO zaterdag niet beloond met de volle winst. De fans liepen een aantrekkelijk en doelpuntenrijk duel mis. De meiden onder 17 slaagden er thuis tegen Wilhelmus nog niet in de reeks nederlagen te doorbreken.

"Zoek een meisje", was de noodkreet van de trainer van VELO op Houtrust toen zijn jongens aan het begin van de wedstrijd tegen de meiden onder 16 regelmatig overlopen werden. Een vloeiende combinatie tussen Felicia de Zeeuw, Asude van Oosten en Iris Remmers leverde een snelle voorsprong op. Sue van der Made fungeerde als koele afmaker: 1-0. Dat VELO zich niet zomaar naar de slachtbank wilde laten leiden, bleek uit de repliek. Haags balverlies luidde twee kansen in, die doelvrouw Lot Hemminga onschadelijk wist te maken. Met De Zeeuw en Fien Leijdekker als spelmakers zetten de Haagse meiden daarna weer de toon. Vrijgespeeld door Leijdekker lobde Lara Bakhuizen net voorlangs. Sue van der Made zag een schot gestopt. Van Oosten mikte eerst voorlangs en werd daarna door een redding van de keeper van scoren gehouden. Uit een hoekschop van Remmers werd het dan toch 2-0. Opnieuw stond Van der Made op de juiste plek om af te ronden. Bij een kogel tegen de lat van De Zeeuw ontsnapte VELO aan een grotere achterstand. Dat moet de Westlanders moed hebben gegeven, want bij hun volgende mogelijkheid was het wel raak: 2-1. Net voor rust hield hun keeper Remmers met de vingertoppen van de 3-1.

Na de pauzelimonade maakte VELO het de meiden moeilijker. Lynn Verhoef en Quinty Dupon moesten op het laatste moment ingrijpen om een gelijkmaker te voorkomen. Nadat Beau Bongaards een schot gepareerd zag, viel toch de 2-2 uit een corner. ADO Den Haag haalde opnieuw het laken naar zich toe. De keeper van VELO wist de bal net voor de voeten van Van Oosten weg te grissen. Dupon baande zich een weg door de verdediging en legde terug op Leijdekker, die de bal over schoot. VELO putte daaruit de moed om zelf de leiding te nemen. Er restte toen niet meer dan een Haags kwartiertje om te redden wat er te redden viel. Onder aanvoering van Dupon werd de tegenstander in een wurggreep genomen. Pogingen van Van Oosten (stop) en Dupon (naast) kenden nog geen succes. Een uitnodigende lange pass van Puck van der Bie zette Remmers op het juiste spoor. Met een achteloze schuiver in de verste hoek gaf zij de doelman geen enkele kans: 3-3. Een winnende treffer in de slotfase was ook nog mogelijk geweest. Met Remmers als aangever schoot Van der Made eerst naast en zag een volgende inzet via de handen van de keeper naast gaan. 

Al voor de aftrap van de wedstrijd tegen Wilhelmus barstte boven de hoofden van de meiden onder 17 een schijnbaar oneindige stortregen los. Het team van trainer Marten Glotzbach snakt in het nieuwe seizoen naar wat onze Oosterburen zo treffend een Erfolgserlebnis noemen. Na een voorzichtige studieronde leverden achtereenvolgende tackles van Nikki van den Burg en Danitsja Gleijm de gasten een vrije trap op. Het schot ging over. Amber Kievith en Myrthe Korstanje probeerden aan de overkant Julie van den Berg in stelling te brengen. De laatste pass was te hard, maar door de keeper op te jagen had Van den Berg nog bijna succes. Halverwege de eerste helft herhaalde zich een dit seizoen terugkerend thema. Balverlies in de opbouw leidde een direct dodelijke counter in: 0-1. De paal en een redding van doelvrouw Doeschka Birnage voorkwamen een grotere achterstand. Daarna kreeg Kievith een goede kans. Haar uithaal miste echter kracht. Met een moedige kopbal stond Gleijm een tegentreffer in de weg. Terwijl zij uitgeteld op het gras lag, sloeg Wilhelmus alsnog toe: 0-2. Uit een voorzet van Kievith was Nikky Lasschuyt met het hoofd de doelman te snel af. De bal verdween helaas naast.

Na de pauze konden de Haagse meiden pas weer voor dreiging zorgen nadat Wilhelmus de stand op 0-3 had gebracht. Gina Viehoff schoot van afstand hard over en de poging van Anne van Egmond na een prima combinatie met Viehoff eindigde naast. In de slotfase zag Van Egmond na een overtreding rood. De lucht klaarde pas kort voor het laatste fluitsignaal op. De scheidsrechter kende Wilhelmus nog wel een strafschop toe, maar nu verdween de bal richting Duindorp.  

In een aangenaam herfstzonnetje oefenden de beloften zondagmorgen op Houtrust tegen de jongens onder 15 van DHC. Een wat slordige start noopte doelvrouw Isa Grimmius twee keer tot ingrijpen. Daarna bewerkstelligden de beloften een veldoverwicht. Na een hoekschop van Rozalin Özdemir opende Gite Deckers de score. Onvoldoende doortastend ingrijpen schonk DHC de kans nog voor de pauze gelijk te maken. In de tweede helft hield Grimmius haar doel verder schoon. Invalster Orthea Riley kopte bij de beste Haagse mogelijkheid over. 

Datum: 10-10-20

SPONSOREN