Snelcursus effectiviteit voor O17, 016 gelijk in Naaldwijk, beloften baas in Diekman

De snelcursus effectiviteit voor de meiden onder 17 kreeg zaterdag een vervolg bij GDA, dat bijna elke onzorgvuldigheid afstrafte: 5-0.  De meiden onder 16 keerden uit Naaldwijk terug met een punt: 2-2. De beloften behaalden in Enschede de volle winst: 2-4.

Na de catastrofale start tegen Forum Sport een week eerder was onder 17 in Loosduinen in de openingsfase minder vrijgevig. Doelvrouw Doeschka Birnage voorkwam gevaar door tijdig uit te lopen en June Burgers haalde de bal voor een leeg doel weg. Een veelbelovende slalom van Amber Kievith werd gevolgd door een onderschepte trekbal. Door een toevalstreffer nam GDA toch de leiding. Nikki van den Burg blokte een schot, maar zag de bal met een vreemde boog over Birnage en via de binnenkant van de paal in het doel belanden. Die treffer luidde een prima periode voor de Haagse meiden in. Vaardig combinerend werden de gastheren onder druk gezet. Na een knappe actie schotelde Julie van den Berg Myrthe Korstanje een grote kans voor. De spits joeg de bal over. Vrije trapen van Burgers (gestopt) en Gina Viehoff (over) hadden evenmin het gewenste resultaat. GDA strafte dat af door uit een counter de 2-0 op het scorebord te brengen.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Het team van trainer Marten Glotzbach toonde bij vlagen goed voetbal. Voor het doel was het bij de eindpass of afronding te vaak net niet. Zo mikte Viehoff een vrije trap nipt naast en werd een doorbraak van verdedigster Femke Potjewijd na een één-twee met Kievith net voorkomen. Aan de andere kant was GDA wel effectief. Zo liep de score nog op tot 5-0. Dat de meiden desalniettemin voetballend allerminst de minderen waren, bleek uit het feit dat enkele tegenstanders in de slotfase naar het einde van de wedstrijd leken te verlangen.   

De meiden onder 16 hadden het in Naaldwijk moeilijk met de goed voetballende en snelle jongens van de tegenpartij. Dailindy Duyvesteijn bracht de vroege openingstreffer op haar naam, maar dat bracht onvoldoende rust. Nog voor de pauze zette Naaldwijk de achterstand om in een voorsprong. Tot twee keer toe wist de uitblinkende doelvrouw Lot Hemminga een grotere achterstand te verhinderen.

Een peptalk van trainer Ayhan Gargili bij de thee droeg bij aan een betere tweede helft. Lotte Smit tekende snel voor de gelijkmaker. De beste kansen bleven wel voor Naaldwijk. Beau Bongaards kwam Hemminga tijdig te hulp door de bal uit het doel te koppen. 

Als invalkrachten van de A-selectie drukten Katelyn Hendriks en Nikki IJzerman binnen vier minuten hun stempel op de wedstrijd van de beloften tegen FC Twente. Hendriks deed het voorbereidende werk en IJzerman haalde keihard uit: 0-1. IJzerman benutte daarna een prima dieptepass om de verdediging van de Tukkers opnieuw haar hielen te laten zien en opnieuw het net te vinden: 0-2. FC Twente deed daarna wat terug, maar Dana Breewel herstelde de marge. Een door Celainy Obispo doorgekopte vrije trap werd door haar gepromoveerd tot voltreffer: 1-3.

Kort na de pauze bracht Breewel haar ploeg in veilig vaarwater. Zij speelde zichzelf vrij en liet de doelvrouw kansloos. Halverwege de tweede helft moet goalie Jasmijn de Groot zich een tweede maal gewonnen geven, maar met twee reddingen voorkwam zij dat FC Twente nog uitzicht kreeg op een beter resultaat. In de slotfase zag Lisa Guijt zestien maanden blessureleed beëindigd met haar rentree op het veld.

Snelcursus effectiviteit voor O17, 016 gelijk in Naaldwijk, beloften baas in Diekman

Datum: 03-10-20

SPONSOREN