Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen

Nadat ADO Den Haag Vrouwen zich vorige week vrijdag geplaatst heeft voor de tweede ronde van de Eredivisie Cup, wordt vrijdag 2 oktober de Eredivisie alweer hervat. Voor de tweede maal op rij wacht een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Beide clubs ontmoetten elkaar in competitieverband al 36 keer. De Residentieclub won 22 keer en verloor vijf ontmoetingen. De overige negen duels eindigden in een gelijkspel. Afgelopen vrijdag won de thuisclub in de Eredivisie Cup met 2-0. Vorig seizoen zegevierde de Friese club nog in Den Haag met 1-2.

SC Heerenveen begon het nieuwe Eredivisieseizoen met een 0-2 zege bij Excelsior, maar verloor vervolgens thuis met 1-2 van PSV. Ook ADO Den Haag Vrouwen staat na een nederlaag bij PEC Zwolle (1-0) en een overwinning op Excelsior (1-0) op drie punten. Alleen Ajax en PSV leden nog geen puntenverlies dit seizoen.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen

“Tegen PEC Zwolle hebben we, zeker in de eerste helft, niet goed gevoetbald. In de wedstrijd tegen Excelsior hebben we ons goed herpakt, maar hadden we onszelf moeten belonen met meer goals. Nu lijkt het met 1-0 een hele magere overwinning, terwijl wij veel sterker waren,” zegt Eline Koster over de ontwikkeling van het team dit seizoen. “Afgelopen vrijdag tegen SC Heerenveen hebben we die goede lijn doorgezet. We hebben die wedstrijd weinig kansen weggegeven en zelf redelijk veel gecreëerd. Tot nu toe doen we het iedere wedstrijd ietsjes beter, ik hoop dat we die lijn door kunnen trekken.”

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen

Afgelopen zomer keerde de 23-jarige middenveldster terug bij ADO Den Haag Vrouwen, na twee seizoenen Excelsior Rotterdam. Tegen SC Heerenveen maakte ze haar eerste officiële doelpunt in het groengele shirt in ruim twee jaar. “Ik ben blij en trots weer in het shirt van ADO Den Haag te voetballen! Het team heeft me goed ontvangen en vanaf de eerste dag voelt het weer als thuis. Als team gaan we er alles aan doen om een plekje in de kampioensgroep te veroveren. Natuurlijk blijf ik zelf hard werken en hopelijk kan ik met goals en assists van waarde zijn voor het team.”

Vrijdag wacht opnieuw een confrontatie met SC Heerenveen. “Wij moeten met dezelfde strijd en passie spelen, zoals we dat de afgelopen wedstrijd hebben gedaan. Uiteraard zal SC Heerenveen revanche willen, dus wij moeten nog scherper en feller spelen dan dat we afgelopen vrijdag deden. Als wij weer als een hecht team spelen weet ik zeker dat we nogmaals een goed resultaat kunnen boeken.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen wordt op vrijdag 2 oktober gespeeld in het Cars Jeans Stadion en is vanwege de aangescherpte maatregelen niet toegankelijk voor publiek. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Eric de Wit

Datum: 01-10-20

SPONSOREN