O16 bindt Koninklijke aan bekerzegekar, O17 onderuit, beloften boeken forfaitscore

Op audiëntie bij de Koninklijke HVV boekten de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag de derde achtereenvolgende bekerzege. De meiden onder 17 moesten het in de beker afleggen tegen Sportlust. De beloften waren bij Excelsior goed voor een forfaitscore.

Op het kleinste kunstgrasveld van het complex rolden de jongens onder 15 van HVV zeker geen rode loper uit voor de meiden onder 16.  Doelvrouw Lot Hemminga moest als eerste gestrekt gaan om gevaar te verijdelen. Aan de andere kant vuurde Iris Remmers over. Nadien vlogen twee pogingen van HVV over het doel. Na zich knap vrij te hebben gekapt, zocht Shannon Tabi het doel eveneens te hoog. De meiden mochten niet mopperen dat het doel daarna schoon bleef. Beau Bongaards kopte met hulp van de paal een inswingende corner uit de goal. Daarna bracht Hemminga knap redding en werd bij de rebound geholpen door de onderkant van de lat.

Na de pauze had het team van trainer Ayhan Gargili de tegenstander beter onder controle. Na een prima dieptepass van Remmers moest de goalie van HVV zich voor de voeten van Tabi werpen. Vervolgens werd hij bijna verrast door een hoge stuiterbal van Lotte Smit. Daarna begon Romaissa Boukakar aan haar gebruikelijke kanonnade. Met een vrije trap van grote afstand dwong zij een redding af. Haar volgende projectiel verdween naast. Toen Tabi vlak voor het doel de bal veroverde en klaar legde voor de instormende schutter, was er geen houden meer aan: 0-1. Dat de meiden de score niet royaler maakten, was een klein wonder. Asude van Oosten zag een schot gestopt en joeg de bal ook een keer hoog in een boom aan de Van Alkemadelaan. Een nieuwe pegel van Boukakar draaide weg van het doel. Nog eens drie pogingen van Van Oosten hadden niet de juiste richting en nadat zij een tegenstander het bos in had gestuurd, schoot Boukakar eveneens naast. De Haagse verdediging moest daardoor op haar tellen blijven passen. Hemminga liet zich echter niet passeren en de enige keer dat zij niet meer in kon grijpen, haalde Puck van der Bie de bal van de lijn.

De beloften waren bij Excelsior onmiddellijk bij de les. Nadat Wendy Balfoort in de allereerste minuut na goed voorbereidend werk van Louise van Oosten naast had gemikt, verzilverde de spits drie minuten later een trekbal van Celainy Obispo: 0-1. Nadien had het team tijd nodig om de score verder uit te breiden. Na een half uur trof de tot linksbuiten bevorderde Laura Dankelman doel met een heerlijke krul. Kort daarna bekroonde Katelyn Hendriks goed doorjagen met nummer drie. De doelvrouw van Excelsior voorkwam dat Manon van Raay er nog voor de pauze 0-4 van maakte.

Na de rust bleven de beloften kansen scheppen. Voltreffers bleven lange tijd uit. In de slotfase slingerde Jill van den Ende uit een vrije trap het leer nog eens voor. Cato Pijnacker Hordijk maakte met het hoofd haar eerste doelpunt voor ADO Den Haag, maar raakte daarbij wel geblesseerd. In blessuretijd stelden de Canadese aanwinst Sarah Lewis en Rozalin Özdemir Dana Breewel in staat de eindstand op 0-5 te bepalen.

Tegen de grote en vaardige spelers van Sportlust hadden de meiden onder 17 op Houtrust veel moeite om zich onder de druk uit te spelen. Sporadisch lukte het wel, maar goede scoringskansen leverde dat niet op. De jongens van Sportlust sloegen binnen enkele minuten wel al twee keer toe. Halverwege was de achterstand opgelopen tot 0-4. Met enkele wijzigingen probeerde het team van trainer Marten Glotzbach in de tweede helft wel wat terug te doen. Tot treffers leidde dat niet. Sportlust vond nog drie keer het net en doelvrouw Bo van den Bosch voorkwam dat de score nog hoger opliep.

Datum: 12-09-20

SPONSOREN