Ravensbergen schiet ADO Den Haag Vrouwen naar eerste competitiezege

Na de nederlaag bij de competitiestart tegen PEC Zwolle heeft ADO Den Haag Vrouwen ten koste van Excelsior de eerste zege behaald. Spits Jaimy Ravensbergen schoot haar team in het Cars Jeans Stadion naar een dikverdiende overwinning: 1-0.

In verband met de corona-regels waren alleen familie, vrienden en kennissen van de speelsters bij de wedstrijd aanwezig. Zij zagen de Haagse vrouwen starten alsof zij de nederlaag in Zwolle zo snel mogelijk uit de herinnering wilden spelen. Binnen 60 seconden ontsnapte Excelsior twee keer aan een achterstand. Eerst was een voorzet van Shanique Dessing net te hard voor Liz Rijsbergen, die voor het eerst in de basis stond. Vervolgens speelde Eline Koster Rijsbergen vrij op de rand van het strafschopgebied. Het schot van de rechtsbuiten werd gestopt door oud-Hagenaar Isa Pothof. Voor er vijf minuten waren verstreken, waren er nieuwe mogelijkheden te noteren. Koster schiep ook een kans voor haar partner in de spits, Jaimy Ravensbergen. Opnieuw wist Pothof redding te brengen. Uit een hoekschop van Nadine Noordam nam Koster koppend zelf het doel onder vuur. De bal zeilde over.

Ravensbergen schiet ADO Den Haag Vrouwen naar eerste competitiezege

Na die niet beloonde bliksemstart kreeg Excelsior wat meer tijd om adem te halen. Na een geslaagde actie van Rijsbergen zag Dessing een schot geblokt. Aan de andere kant vloog een afstandsschot van Frederique Nieuwland naast. Met een messcherpe steekpass schiep Dessing een nieuwe mogelijkheid voor Ravensbergen. Pothof wist de inzet van de spits te smoren. Nadat Rijsbergen met een actie gevaar had gesticht, kon Dessing vrij uithalen. Helaas verdween de bal naast. Toen Ravensbergen het Haagse overwicht dan eindelijk met een treffer leek te bekronen, had de scheidsrechter een overtreding geconstateerd. Na een voorzet op maat van Koster kopte Rijsbergen de bal voorlangs. Excelsior verheugde zich al op een kopje thee bij een brilstand toen Noordam in de blessuretijd van de eerste helft nog een hoekschop mocht nemen. Op de felle uithaal van Annouk Boshuizen had Pothof nog een antwoord. In de herkansing volleerde Ravensbergen de bal alsnog hoog in het dak van het doel: 1-0.

Ravensbergen schiet ADO Den Haag Vrouwen naar eerste competitiezege

In de tweede helft bleef ADO Den Haag Vrouwen gretig jagen op meer. Rijsbergen bediende Koster al snel met een uitnodigende trekbal. Haar schot eindigde in de lege tribune achter het doel. Na voorbereidend werk van Ravensbergen mikte Boshuizen maar nipt naast. Een afstandsschot van Noordam eindigde in de handen van Pothof en een scherpe voorzet van Kayra Nelemans vond geen medespeelster. Omdat een tweede treffer uitbleef, bleef Excelsior geloof houden in een beter resultaat. De Haagse defensie smoorde echter ieder gevaar in de kiem. De fraaiste Haagse aanval van de avond kende bijna succes. Julia Kagie vond Koster vrij bij de tweede paal. Pothof redde met een onwaarschijnlijke reflex. Uit een vrije trap van Nikki IJzerman kopte de mee naar voren getrokken Amber Verspaget naast. Haar verdedigingspartner Gwyneth Hendriks zag een schot uit een corner geblokt. Na een dieptepass van Hendriks creëerde IJzerman naar binnen draaiend ruimte voor een schot dat tegen de reclameborden eindigde.    

Ravensbergen schiet ADO Den Haag Vrouwen naar eerste competitiezege

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen-Excelsior 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 49. Ravensbergen 1-0

Scheidsrechter: Baars

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Kagie, Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans (76. Raaijmakers), Rijsbergen (65. Sellies), Noordam, Boshuizen, Dessing (46. IJzerman), Koster, Ravensbergen

Excelsior: Pothof, Kagenaar (67. Hemminga), Bos, Ridder, De Breij, Van Bokhoven (58. Aurelio), Nieuwland, Bhagerath (79. Knoester), Ibes, Van Erk, Piqué

Ravensbergen schiet ADO Den Haag Vrouwen naar eerste competitiezege

Fotograaf: Peter Looijen

Datum: 11-09-20

SPONSOREN