Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Rotterdam

Op de openingsspeeldag van de Eredivisie verloor ADO Den Haag Vrouwen nipt in Zwolle. Vrijdag 11 september wacht al de eerste thuiswedstrijd, als Excelsior Rotterdam op bezoek komt in het Cars Jeans Stadion. Beide ploegen ontmoetten negenmaal eerder in de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen zegevierde zeven keer, tegenover één overwinning voor de tegenstander. Vorig seizoen eindigde het duel in de Residentie doelpuntloos gelijk.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Rotterdam

Beide elftallen verloren de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Excelsior Rotterdam ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen SC Heerenveen, terwijl PEC Zwolle dankzij een benutte strafschop met 1-0 won van ADO Den Haag Vrouwen. Tussen beide elftallen vond afgelopen zomer ook enige kruisbestuiving plaats. Eline Koster keerde terug in de Residentie, terwijl Nikki IJzerman eveneneens de overstap maakte vanuit Rotterdam. Naomi Piqué, die drie duels in actie kwam namens ADO Den Haag Vrouwen, bewandelde de omgekeerde weg. In de Maasstad speelt ze samen met Fréderique Nieuwland, Isa Pothof, Marthe van Erk  en Nikki Ridder, die eerder te bewonderen waren in het groengele shirt.

“Dit is echt een valse start,” zegt Jaimy Ravensbergen over de nederlaag in de openingswedstrijd. “We hebben een redelijk goede voorbereiding gehad met oefenwedstrijden tegen verschillende sterke clubs. Daarvan hebben wij veel geleerd. Tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle kwamen we er de eerste helft niet aan te pas. De tweede helft ging het iets beter, maar het moet en kan veel beter. Dat weet ik zeker!”

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Rotterdam

Zelf scoorde ze haar eerste en tot nu toe enige competitiedoelpunt op de eerste speeldag van het vorige seizoen. “Vorig seizoen startte de competitie voor mij als invaller en scoorde ik inderdaad. Dit seizoen sta ik steviger en zekerder op het veld en heb ik meer vertrouwen in mijzelf gekregen.”

Vrijdag wacht in aangepaste setting de eerste thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. “Ik verwacht een wedstrijd waarin wij wat goed willen maken na de uitglijder tegen PEC Zwolle,” kijkt de 19-jarige aanvalster vooruit. “Met Haagse bluf en passie gaan wij deze wedstrijd winnen. Ik hoop dat het een leuke wedstrijd wordt, waarin wij als ADO Den Haag Vrouwen goed voetbal laten zien. En dat de drie punten gewoon in Den Haag blijven!”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Barendrecht wordt op vrijdag 11 september gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur.

Teskt: Ivo Schimmel
Fotografie: Eric de Wit

Datum: 10-09-20

SPONSOREN