ADO Den Haag Vrouwen met lege handen terug uit Zwolle

ADO Den Haag Vrouwen heeft aan de competitiestart in Zwolle geen punten overgehouden. Ondanks een slotoffensief vond de ploeg geen antwoord op een door PEC Zwolle benutte penalty: 1-0. 

Bij de start van het nieuwe seizoen toonden ADO Den Haag Vrouwen en PEC Zwolle zich in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Een defensief slippertje schonk de Zwollenaren snel de eerste kans. Barbara Lorsheyd wist met een fraaie parade een tegentreffer te voorkomen. Halverwege de eerste helft lanceerde Nadine Noordam met een heerlijke pass Anne Sellies. Zij raakte de bal niet vol, waardoor de doelvrouw die makkelijk kon pakken. Na een schot over het doel van oud-Hagenaar Dominique Bruinenberg eindigde een goede aanval van PEC met een harde uithaal van Naomi Hilhorst. Lorsheyd bracht opnieuw knap redding. Annouk Boshuizen incasseerde voor de thee de eerste gele kaart voor een overtreding op het middenveld.

ADO Den Haag Vrouwen met lege handen terug uit Zwolle

Na de pauze stuurde trainer Sjaak Polak routinier Pleun Raaijmakers en Eredivisie-debutante Liz Rijsbergen het veld in. Een overtreding van Nikki IJzerman leverde PEC in de 55ste minuut een penalty op. Lorsheyd had tegen de elfmetertrap van Bruinenberg geen verweer: 1-0. 

Op aangeven van Boshuizen leek Eline Koster een passend antwoord te geven met een schot in de kruising. De grensrechter had echter buitenspel geconstateerd. Aan de andere kant zag Lorsheyd een schot van Jassina Blom over de lat scheren. Amber Verspaget maakte haar Eredivisie-rentree als invalster voor Boshuizen. In de slotfase stelden de voor elke meter vechtende Haagse vrouwen alles in het werk om de stand nog gelijk te trekken. Een nieuwe uithaal van de in de spits gestuurde Koster werd gekeerd door de doelvrouw. Uit een voorzet van Rijsbergen joeg Verspaget de bal ineens op het doel. Opnieuw voorkwam goalie Pondes een verdiende gelijkmaker. 

ADO Den Haag Vrouwen met lege handen terug uit Zwolle

Karakteristiek

PEC Zwolle - ADO Den Haag Vrouwen 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 56. Bruinenberg (pen.) 1-0

Gele kaarten: Boshuizen (ADO Den Haag Vrouwen) en Blom (PEC Zwolle)

Toeschouwers: 250

Scheidsrechter: Kuiper

PEC Zwolle: Pondes, Van Koot, Smid, Asbroek (72. Van Bentum), Blom, Van den Goorbergh, Hilhorst, Pruim, Bruinenberg, Van der Vegt, Noordman (72. Bennink)

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Kagie, Gwyneth Hendriks, Koster, Nelemans, Sellies (46. Rijsbergen), Noordam, Boshuizen (75. Verspaget), Dessing (46. Raaijmakers), Ravensbergen, IJzerman

Fotografie: Eric de Wit

ADO Den Haag Vrouwen met lege handen terug uit Zwolle

Datum: 06-09-20

SPONSOREN