Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen

Na ruim een halfjaar gaat de bal weer rollen in een officiële wedstrijd voor ADO Den Haag Vrouwen. PEC Zwolle is de eerste tegenstander sinds het 2-2 gelijkspel tegen Ajax in de Eredivisie Cup op 28 februari. Beide clubs stonden in competitieverband 27 keer eerder tegenover elkaar. De Residentieclub wist er achttien te winnen, tegenover vier nederlagen. Vijfmaal eindigde het gelijk. Vorig seizoen wisten beide clubs de uitwedstrijd te winnen.

In de voorbereiding heeft PEC Zwolle alleen nipt verloren van DTS Ede (1-0). De overige zes oefenduels eindigden in vier ruime zeges en twee remises voor de ploeg uit Overijssel, die het afgebroken afgelopen seizoen eindigde op een zevende plaats. Onder andere aanvoerster Dominique Bruinenberg, eerder te bewonderen in het groengele shirt, toonde zich veelvuldig trefzeker. Voorafgaand aan de voorbereiding versterkten de Blauwvingers zich met Cheyenne van den Goorbergh, Jassina Blom, Naomi Hilhorst en de teruggekeerde Maxime Bennink.

Voor ADO Den Haag Vrouwen begon de voorbereiding goed met drie doelpuntrijke overwinningen. Daarna volgden drie nederlagen voor de nummer vijf aan het einde van het afgebroken vorige seizoen. De van Excelsior Rotterdam teruggekeerde Eline Koster en aanvalster Jaimy Ravensbergen kroonden zich tot Haagse topscoorsters van de voorbereiding met vier doelpunten. Naast Koster, kwam ook Nikki IJzerman vanuit Rotterdam naar Den Haag.

Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen

“Het is natuurlijk jammer dat wij vorig seizoen niet op een normale manier hebben kunnen uitspelen, maar we hebben nu extra lang de tijd gehad om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op het nieuwe seizoen,” zegt Nadine Noordam. “We hebben veel wedstrijden gespeeld en ook tegen goede tegenstanders. We zijn fit en hebben goed voetbal laten zien in de voorbereiding. Ik kijk heel postitief naar de start van de competitie en denk dat we als team heel veel kunnen bereiken. Ons doel is om te eindigen bij de bovenste vier en ik denk dat het er zeker in zit.”

De 22-jarige speelster staat voor haar zesde seizoen in de hoofdmacht. “Persoonlijk vind ik het alleen maar mooi dat ik al zolang onderdeel mag zijn van de club en heb het nog altijd erg naar mijn zin. Ik kan niet wachten om weer voor de punten te spelen. Mijn doel voor dit seizoen is belangrijk zijn voor het elftal en het team meenemen op sleeptouw. Verder wil ik niet teveel druk op mezelf leggen en lekker gaan voetballen.”

Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen

Te beginnen aanstaande zondag, als net als een jaar geleden PEC Zwolle de tegenstander is in de openingswedstrijd van de Eredivisie. “Ik verwacht een wedstrijd vol strijd en passie. Wij zijn gebrand om te winnen na zo'n lange tijd geen competitiewedstrijden te hebben gespeeld,” aldus de middenveldster. Vorig seizoen werd het 2-4 in Overijssel. “Als wij kunnen laten zien wat we hebben laten zien in de voorbereiding, heb ik er alle vertrouwen in dat wij de drie punten mee naar Den Haag nemen.”

De wedstrijd PEC Zwolle - ADO Den Haag Vrouwen wordt op zondag 6 september gespeeld in het stadion van Be Quick '28, gelegen aan het Stadionplein 25 in Zwolle. Aftrap is om 12:15 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

Datum: 04-09-20

SPONSOREN