MO17 verzuimen zichzelf te belonen, O16 wel op schot, Beloften maken korte metten met Gent

Met een op veel plaatsen vernieuwd team begonnen de meiden onder 17 zaterdag met een sterke wedstrijd aan het bekertoernooi. De ploeg van trainer Marten Glotzbach verzuimde alleen het bij vlagen prima spel met treffers te bekronen. De beloften hadden daar geen moeite mee in een oefenduel met KAA Gent. De meiden onder 16 versloegen voor de beker Quick met 3-0.

In het bekerduel met de meiden onder 17 op Houtrust dwongen de jongens van WDS uit Driebruggen doelvrouw Doeschka Birnage het eerst tot ingrijpen. Nieuweling Gina Viehoff schiep met een vlijmscherpe steekpass de eerste Haagse kans. Het schot van Anne van Egmond werd door de keeper gekeerd. Daarna stelde Ilaya Pata hem op de proef met een kopbal uit een vrije trap van June Burgers. Dat een andere aanwinst, Amber Kievith, bij een doelpoging een duw kreeg, was in de ogen van de strenge doch rechtvaardige arbiter geen penaltywaardige overtreding. Burgers liet zich vervolgens de bal bij een dribbel ontnemen. De gevaarlijke counter eindigde tot haar opluchting met een bal tegen de paal. Het laatste schot van de eerste helft kwam weer van Kievith, die de keeper van WDS opnieuw zag redden.

Als invalster voor Birnage zag goalie Bo van den Bosch aan het begin van de tweede helft een volley uit een corner naast vliegen. Een nieuwe doorbraak van de Driebruggelingen eindigde wederom met een schot tegen de paal. Daarna hadden de Haagse meiden het initiatief. Na een pass van Danique van der Klugt werd een schot van Viehoff geblokt en bij een volgende poging van de schaduwspits ging de bal nipt naast. Bijna buitte Van der Klugt een aarzeling in de vijandelijke defensie uit, maar een verdediger wist de bal tot corner te verwerken. Daaruit vond Myrthe Korstanje het hoofd van Nikki van den Burg. Haar kopbal ging helaas over. Bij een counter stond de Haagse doelpaal nog eens een treffer in de weg, terwijl Viehoff de bal aan de andere kant naast en over joeg. Een kwartier voor tijd wist WDS dan toch het doel te vinden: 0-1. Captain Danitjsa Gleijm voorkwam met een perfect getimede sliding een nieuwe doorbraak. Haar ploeg hield daardoor uitzicht op ten minste een gelijkmaker. Van den Burg kwam daar dicht bij, maar haar inzet eindigde via de paal naast het doel. 

Op het hoofdveld van Quick overheersten de meiden onder 16 hun tegenstanders vanaf het begin. Veel kansen werden echter niet benut en daardoor stond het halverwege nog 0-0. De keeper van Quick leek elke keer precies op de juiste plaats te staan. Na een peptalk van de trainers in de rust brak snel na de hervatting nieuweling Iris Remmers dan eindelijk de score open. De jongens van Quick kwamen slechts zelden onder de druk uit. Met de tweede treffer van snelvuurkanon Romaissa Boukakar was de wedstrijd definitief beslist. De meiden bleven jagen op meer en Shannon Tabi bepaalde de eindstand op 0-3.

In de laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart thuis tegen Ajax namen de beloften het op Houtrust op tegen KAA Gent. Het team van trainer Stephan Vos kwam gretig uit de startblokken. Louise van Oosten speelde Katelyn Hendriks vrij en uit haar afgemeten voorzet volleerde Jannette van Belen de beloften naar een vroege voorsprong. De beloften bleven hun opponenten daarna in een wurggreep houden. Een tweede treffer van Van Belen vond geen genade in de ogen van de grensrechter. Van Oosten ondernam direct een strafexpeditie, veroverde de bal op de rand van het strafschopgebied en joeg het leer tussen de benen van de doelvrouw door opnieuw tegen het net: 2-0. Met een prima parade voorkwam goalie Isa Grimmius daarna een Gentse aansluitingstreffer. Op slag van rust werd het 3-0 toen Liz Rijsbergen de bal teruglegde en Celainy Obispo met een lob de uiterste hoek vond.

Na de nodige wissels bleef Gent na de pauze beter overeind. Bij een ziedende uithaal van oud-Hagenaar Ravalcheny van Ommeren bracht de ingevallen Jasmijn de Groot met een bliksemreactie redding. Vlak voor het Haags kwartiertje scoorden de Belgen toch tegen uit een vrije trap. Dat konden de beloften niet op zich laten zitten. De Canadese studente Sarah Lewis stuurde Wendy Balfoort diep en de spits mikte de bal met uiterste precisie via de binnenkant van de paal in het doel: 4-1. 

MO17 verzuimen zichzelf te belonen, O16 wel op schot, Beloften maken korte metten met Gent

Datum: 29-08-20

SPONSOREN