Alex Scholte dwingt ADO Den Haag Vrouwen lat hoger te leggen

In het laatste oefenduel voor de aftrap van de Vrouwen Eredivisie kreeg ADO Den Haag Vrouwen donderdag op Houtrust veruit de meeste tegenstand. De door oer-ADO'er Alex Scholte getrainde jongens van HBS onder 17 zorgden voor een zeer leerzame generale repetitie.

Alex Scholte dwingt ADO Den Haag Vrouwen lat hoger te leggen

Voor het eerst in de oefencampage kregen de Haagse vrouwen te maken met een tegenstander die hen achteruit dwong. De voortdurende druk stelde de verdediging flink op de proef en zorgde ervoor dat elke onzorgvuldigheid direct werd afgestraft met balverlies. Doelvrouw Barbara Lorsheyd werd al snel gedwongen tot een redding en zag een gevaarlijke voorzet voorlangs vliegen. Na 15 minuten was zij kansloos toen Eline Koster een bal ongelukkig tegen het hoofd kreeg: 0-1. Zes minuten later was het wederom raak. Pas daarna kreeg ADO Den Haag Vrouwen allengs meer grip op de oppositie. Julia Kagie voorkwam op de doellijn een derde tegentreffer en stuurde later met een mirakel van een schijnbeweging haar tegenstander compleet het bos in. De beste Haagse combinatie leek tot een goede mogelijkheid te leiden, maar de steekpass op de richting doel snellende Maartje Looijen was net te hard.

Alex Scholte dwingt ADO Den Haag Vrouwen lat hoger te leggen

Na de thee leverde captain Gwyneth Hendriks vakwerk door direct een doelpoging van HBS te blokken. Helaas leverde te snel balverlies een herkansing op, die prompt werd benut. Bij een corner van HBS kwam de verdediging centimeters tekort: 0-4. Dat schreeuwde om een repliek. Hendriks zorgde daarvoor door de defensie van HBS met een prachtige dieptepass te doorklieven. Spits Jaimy Ravensbergen sloeg toe met een lob om in te lijsten: 1-4. Bij de stand zou het uiteindelijk blijven. Lorsheyd voorkwam met twee knappe reddingen nieuw onheil. Aan de andere kant zorgde Nadine Noordman met een vrije trap voor gevaar. De keeper wist het leer voor het hoofd van Koster weg te boksen.

Fotografie: Eric de Wit

Alex Scholte dwingt ADO Den Haag Vrouwen lat hoger te leggen

Datum: 27-08-20

SPONSOREN