Haagse doelpuntenstroom opgedroogd na de zondvloed

Het oefenduel van ADO Den Haag Vrouwen tegen Saestum begon zaterdag met een wolkbreuk. Toen geen toeschouwer nog een droge draad aan het lijf had, stond er een achterstand van 0-1 op het scorebord, die niet meer kon worden goedgemaakt.

In vier oefenwedstrijden was ADO Den Haag Vrouwen tot nu goed geweest voor 17 treffers. Een vroege achterstand tegen Saestum was daarom niet onrustbarend. Verontrustend was wel dat het team van trainer Sjaak Polak er in de eerste periode van 30 minuten op Houtrust niet in was geslaagd de doelvrouw van de tegenpartij aan het werk te zetten.

Haagse doelpuntenstroom opgedroogd na de zondvloed

Een taktische omzetting (drie in plaats van vier Haagse verdedigers) bracht daar verandering in. Vanaf de eerste minuut van de hervatting was er nu constant druk en kwam het doel van Saestum onder vuur te liggen. Nikki IJzerman joeg de bal op aangeven van Maartje Looijen maar net over en een uithaal van Looijen ging nipt naast. Na voorbereidend werk van Looijen wist de goalie op het nippertje een hand achter het schot van Anne Sellies te krijgen. Ook stopte zij schoten van de mee opgerukte Gwyneth Hendriks en Nadine Noordam. Nadat Jaimy Ravensbergen in een heupzwaai was genomen, leek een strafschop onontkoombaar. De scheidsrechter dacht daar helaas anders over. Maaike van Klink voorkwam aan de andere kant met een knappe reflex een tweede treffer van Saestum.

In de laatste periode stelden de Haagse vrouwen alles in het werk om ten minste nog gelijk te maken. Een regen aan aanvallen leverde voldoende mogelijkheden op. Ravensbergen, Gwyneth Hendriks en Celainy Obispo zochten het doel allemaal te hoog. Een nieuwe uithaal van Hendriks verdween via een voet van een tegenstander over. Uit een hoekschop van Noordam passeerde Obispo de doelvrouw met een kopbal, maar de paal bracht redding. Na een prima pass van Amber Verspaget scheerde een volley van Liz Rijsbergen net over de lat. Ravensbergen zag haar schot op het lichaam van de goalie eindigen. Een afstandsschot van Verspaget verdween over het doel. Vlak voor tijd leek ADO Den Haag Vrouwen dan toch nog loon naar werken te krijgen. Nadat Ravensbergen en Eline Koster waren geblokt, had Rijsbergen de gelijkmaker op haar schoen. Een uitgestoken been van een verdedigster bracht op miraculeuze wijze redding.

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Van Klink, Kagie (55. Vonk), Gwyneth Hendriks, Koster, Nelemans (54. Obispo), Looijen, Noordam, Raaijmakers (52. Verspaget), IJzerman (46. Dessing), Sellies (75. Rijsbergen), Van Belen (40. Ravensbergen) 

Fotografie: Eric de Wit

Haagse doelpuntenstroom opgedroogd na de zondvloed Haagse doelpuntenstroom opgedroogd na de zondvloed

Datum: 22-08-20

SPONSOREN