ADO Den Haag Vrouwen flink op schot in Sassenheim

In het tweede oefenduel van de voorbereiding haalde ADO Den Haag Vrouwen woensdag fors uit bij Ter Leede.

Ondanks de tropische hitte gingen de Haagse vrouwen in Sassenheim fris van start. Al in de eerste minuut nam Eline Koster uit een voorzet van Jaimy Ravensbergen het doel onder vuur. De bal verdween over. Captain Nadine Noordam stuurde daarna Liz Rijsbergen alleen op de doelvrouw af. Die wist de inzet te blokken. Na zelf de bal te hebben veroverd, zag Ravensbergen een nieuwe doelpoging gesmoord. Net voor de eerste drinkpauze eindigde een verwoestende uithaal van Rijsbergen naast het doel. Nadat de dorst was gelest, voorkwam Celainy Obispo een tegentreffer met een redding op de lijn. De volgende mogelijkheid was voor Koster, maar zij mikte opnieuw te hoog. Uit een hoekschop van Noordam kopte Obispo de bal rakelings naast. De tweede drinkpauze hielp ADO Den Haag Vrouwen de draad van Ariadne te vinden. Maartje Looijen omspeelde de keepster en schoof de bal via de verste paal tegen het net: 0-1. Kort daarna haalde Koster gericht en snoeihard uit bij een vrije trap en vierde haar eerste treffer na haar terugkeer in de Residentie. De formatie van trainer Sjaak Polak had nu de smaak te pakken. Bij weer een hoekschop zag Obispo haar kans schoon en knikte de bal tegen de touwen: 0-3. Bij een nieuwe spetter van afstand van Koster voorkwam alleen de lat averij voor Ter Leede. Na een fraaie individuele actie schotelde Rijsbergen Nikki IJzerman een kans voor. Haar schot over het doel was het laatste wapenfeit voor nog een drinkpauze.

ADO Den Haag Vrouwen flink op schot in Sassenheim

Voor het vierde kwartier stuurde Polak negen verse krachten de wei in. Manon van Raay uit het beloftenteam luisterde haar debuut voor het A-team onmiddellijk op door Ravensbergen alleen voor de keepster te zetten. De spits benutte deze buitenkans koel: 0-4. De Haagse vrouwen hadden de smaak nu te pakken. Van Raay wist Ravensbergen wederom goed te vinden en haar uitnodigende voorzet werd door Koster binnen geschoten: 0-5. Een vrije trap van Gwyneth Hendriks verdween net langs de verkeerde kant van de paal.

ADO Den Haag Vrouwen flink op schot in Sassenheim

Na drinkpauze nummer vier stuurde de net ingevallen Jannette van Belen Shanque Dessing weg. Zij schoof de bal onhoudbaar in de hoek. Noordam slalomde daarna door de linies van Ter Leede en haar voorzet werd feilloos afgerond door Ravensbergen: 0-7. Van Raay opende het Haagse kwartier met een projectiel dat net te laat daalde om onder de lat te landen. Bo Vonk vierde daarna haar rentree als invalster voor Julia Kagie. Sadeyah Rosa, afkomstig uit de meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen, redde bijna de eer voor Ter Leede. Haar schot ging net naast. Ook een kopbal van Van Raay uit een corner  belandde niet tussen de palen.

ADO Den Haag Vrouwen flink op schot in Sassenheim

Karakteristiek

Ter Leede-ADO Den Haag Vrouwen 0-7 (0-3)

Scoreverloop: 31. Looijen 0-1, 35. Koster 0-2, 37. Obispo 0-3, 47. Ravensbergen 0-4, 57. Koster 0-5, 62. Dessing 0-6, 63, Ravensbergen 0-7

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd (46. Van Klink), Katelyn Hendriks (46. Kagie, 77. Vonk), Deckers (46. Gwyneth Hendriks), Raaijmakers (46. Verspaget), Obispo (46. Nelemans), Rijsbergen (46. Van Raay), Noordam (46. Boshuizen), IJzerman (46. Dessing), Looijen (46. Sellies), Ravensbergen, Koster (61. Van Belen)

Fotografie: Peter Looijen

ADO Den Haag Vrouwen flink op schot in Sassenheim

Datum: 12-08-20

SPONSOREN