Sterke start oefencampagne tegen Oud-Heverlee Leuven: 3-1

Na nog geen weekje trainen is ADO Den Haag Vrouwen de oefencampagne voor het nieuwe seizoen sterk gestart. Op een snikheet Houtrust moest Oud-Heverlee Leuven uit de Belgische Superliga er vrijdag met 3-1 aan geloven, helaas nog zonder publiek.

Sterke start oefencampagne tegen Oud-Heverlee Leuven: 3-1

Meer dan vijf maanden nadat de coronacrisis het voetbal tot stilstand bracht, kwam ADO Den Haag Vrouwen voor het eerst weer in actie. Met twee nieuwelingen (Eline Koster en Nikki IJzerman) en twee naar de A-selectie gepromoveerde beloften (Katelyn Hendriks en Anne Sellies) in de basis zag trainer Sjaak Polak zijn team gretig beginnen. Vóór de eerste van vier drinkpauzes zorgden Jaimy Ravensbergen (mislukt schot op aangeven van Sellies) en Jannette van Belen (schot naast na voorbereidend werk van Katelyn Hendriks) voor de eerste dreiging. Na de hervatting krulde Hendriks de bal na haar opponente te hebben uitgekapt naast en dwong Leuven Barbara Lorsheyd voor het eerst tot handelen. In het derde bedrijf van de eerste helft kreeg Leuven de twee beste kansen. Bij de eerste zag Lorsheyd de bal opgelucht ver naast verdwijnen. Na balverlies aan Haagse zijde bracht zij met een katachtige reflex redding. Aan de andere kant wist de Leuvense doelvrouw Louise Van den Berg haar doel schoon te houden bij een doorbraak van Katelyn Hendriks en een kopbal van Van Belen.

Sterke start oefencampagne tegen Oud-Heverlee Leuven: 3-1

Na de rust vergrootten de Haagse vrouwen de druk op het Leuvense doel. Mogelijkheden voor Sellies (schoot te gehaast naast), Nadine Noordam (naast na een scrimmage) en Ravensbergen (naast nadat Noordam de verdediging had opgejaagd) bleven zonder succes. De voor Lorsheyd ingevallen Maaike van Klink redde attent bij een vrije trap. Nog voor de start van het vijfde bedrijf stuurde Polak al zijn andere invalkrachten het veld in. Bij haar debuut voor de hoofdmacht trok Liz Rijsbergen direct de aandacht met een scherp aangesneden voorzet. De inzet van Noordam werd nog voor de lijn weggewerkt. Een appèl voor hands in het strafschopgebied van Leuven leverde daarna niets op, maar Pleun Raaijmakers sloeg alsnog toe met een uiterst geraffineerde krul naar de hoek en vierde dat uitbundig: 1-0. Uit hoekschoppen van Noordam was Celainy Obispo daarna twee keer dicht bij de belissing. De eerste keer spatte haar kopstoot op de lat uiteen, de tweede maal verdween de bal over. Ook een uithaal van Maartje Looijen (gestopt) kende geen resultaat. Bij een Leuvense counter wist Julia Kagie op het laatste moment redding te brengen.

Zo werd de ontknoping bewaarde voor de laatste acte. Met een zeer bekeken schuiver leek Shanique Dessing de wedstrijd in het slot te gooien: 2-0. Vlak voor tijd bracht Leuven de spanning toch nog terug. Op een tegendraads verstuurde kopbal van Noa Corbeels had Van Klink geen verweer. Kort daarna overrompelde de Haagse aanval de tegenstander met een vlijmscherpe counter. Ravensbergen vond met een voorzet op maat Rijsbergen, die de bal op de borst aannam en daarna met een halve omhaal tegen de touwen joeg: 3-1.

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen-Oud-Heverlee Leuven 3-1 (0-0)

Scoreverloop: 63. Raaijmakers 1-0, 85. Dessing 2-0, 89. Corbeels 2-1, 90. Rijsbergen 3-1

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd (46. Van Klink), Kagie, Gwyneth Hendriks (60. Deckers), Koster (60.Verspaget), Nelemans (46. Obispo), Sellies (60. Rijsbergen), Katelyn Hendriks (46. Noordam), Boshuizen (60. Raaijmakers), IJzerman (60. Dessing), Ravensbergen, Van Belen (60. Looijen)  

Fotografie: Eric de Wit

Sterke start oefencampagne tegen Oud-Heverlee Leuven: 3-1 Sterke start oefencampagne tegen Oud-Heverlee Leuven: 3-1

Datum: 07-08-20

SPONSOREN