Oefening baart doelpuntenregen beloften en meidenteams

Ter afsluiting van de eerste oefenperiode voor het nieuwe seizoen trakteerden de beloften van ADO Den Haag Vrouwen de jongens van Hellevoetsluis op Houtrust op een koude douche. De meiden onder 17 legden de beloften van FC Eindhoven over de knie. De meiden onder 16 droogden de Eindhovense meiden onder 17 af.

Met in totaal acht nieuwelingen wisten de meiden onder 17 elkaar al prima te vinden. Tegen mooie Haagse aanvallen en individuele acties waren de Eindhovense beloften niet bestand. Danitsja Gleijm (2 goals), Ilaya Pata (2), June Burgers (2) en nieuwkomer Gina Viehoff (2; afkomstig van de Darlington High School) bepaalden de eindstand op 8-0. De meiden onder 16 deden daar nog een flinke schep bovenop en haalden tegen de Eindhovense meiden onder 17 uit met 16-0.

Dat Hellevoetsluis niet naar Den Haag was gekomen om zich af te laten slachten, maakten de jongens onder 15 duidelijk door tegen de beloften voor het eerste doelgevaar te zorgen. Alleen een katachtige reflex van doelvrouw Jasmijn de Groot en een goed getimede sliding van nieuwkomer Louise van Oosten uit de meiden onder 17 voorkwamen een vroege achterstand. Daarna legde het team van trainer Stephan Vos, in verband met een groot aantal geblesseerden aangevuld met Bo Vonk, Katelyn Hendriks en Anne Sellies uit de A-selectie, de tegenstander drie periodes lang op de pijnbank. Onder de voortdurende druk van de Haagse beloften kwam Hellevoetsluis bijna niet meer van de eigen helft. Akke van den Born opende de score van de strafschopstip nadat een kopbal van Sellies tegen de elleboog van een verdediger was beland. Daarna trof Vonk doel van afstand en stond Manon van Raay precies op de juiste plaats om af te ronden na een voorzet van Hendriks en een inzet van Van Oosten: 3-0,

De eerste drinkpauze werd gevolgd door nog meer Haagse dadendrang. Hendriks sloeg in de rebound toe na een solo van Liz Rijsbergen. Met een subtiele voetbeweging promoveerde Van Raay een trekbal van Sellies tot treffer. Nadat de keeper van Hellevoetsluis Cato Pijnacker Hordijk net te snel af was geweest, sloeg Hendriks opnieuw toe in de herkansing. Met Kayra Nelemans en goalie Isa Grimmius als verse krachten gaven de beloften nog eens extra gas. Van Raay voltooide haar hat-trick door van afstand feilloos de bovenhoek te vinden. En vóór het tweede rustsignaal van de arbiter trof Rijsbergen doel met een zwabberende voetzoeker: 8-0.

Hellevoetsluis bleef zich sportief verweren, maar moest onmiddelijk na de hervatting opnieuw het hoofd buigen. Rijsbergen rondde voorbereidend werk van Sellies af. Nadat Sellies via de lat had overgeschoten en een inzet van Hendriks terug was gekomen van de binnenkant van de paal, maakte Wendy Balfoort de door haar ploeggenoten met een spandoek aangekondigde comeback na een kruisbandblessure. Zij stond net in het veld, toen zij Rijsbergen op weg stuurde naar de 10-0. Met een pegel via de onderkant van de lat bracht Rijsbergen ook de 11-0 op haar naam. Een vloeiende Haagse combinatie werd eveneens afgerond door de trefzekere Leidse, die het dozijn vol schoot en haar eigen totaal op vijf bracht. Het wachten was alleen nog op een doelpunt van Balfoort. Eerst vuurde zij rakelings over. Een volgende uithaal spatte uiteen op de lat.

De beloften hervatten de voorbereiding op het nieuwe seizoen op maandag 3 augustus. De beloftencompetitie begint op zaterdag 5 september.

 

Datum: 11-07-20

SPONSOREN