Eline Koster keert terug bij ADO Den Haag Vrouwen

Als eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen zette Eline Koster op donderdag haar handtekening onder een één-jarige overeenkomst, met optie tot nog een jaar, bij ADO Den Haag Vrouwen. Na twee jaar bij Excelsior Barendrecht zet zij haar lengte, loopvermogen en loepzuivere trap weer in voor de club waar zij haar Eredivisiedebuut maakte.

Toen Eline Koster dit voorjaar gevraagd werd of zij voelde voor een terugkeer naar het Cars Jeans Stadion, voelde zij zich vereerd door de belangstelling van haar vroegere club. "Ik vind ADO Den Haag Vrouwen een warme, fijne club en ben blij dat zij het in mij zien zitten." Zij ziet dat vooral als erkenning van de progressie die zij bij Excelsior Barendrecht heeft gemaakt. In haar eerste Haagse jaren (2016-2018) zat Eline vaker op de bank dan dat zij in het veld stond. "Alleen aan het eind van het tweede seizoen heb ik redelijk vaak gespeeld." In totaal schopte zij het tot 21 optredens in de hoofdmacht met 3 goals en 1 assist. 

Eline Koster keert terug bij ADO Den Haag Vrouwen

Gegroeid
Als versterking van Excelsior Barendrecht kreeg Eline de afgelopen twee seizoenen veel meer speelminuten. "Ik ben blij dat ik zo vlieguren in de Eredivisie heb kunnen maken onder hoge weerstand." Bij haar nieuwe club trof zij veel oud-ploeggenoten uit het Haagse. "Dat was zeker een voordeel. Zo heb ik het altijd goed kunnen vinden met Marthe van Erk en ook een aantal anderen kende ik al goed. Dat maakte het makkelijker in een nieuwe ploeg en die achtergrond bij ADO Den Haag Vrouwen haalde ook de professionaliteit van het team omhoog."

Eline kon zich in de nieuwe omgeving goed ontwikkelen. "Ik denk dat ik als speelster ben gegroeid en vooral stabieler ben geworden. Ik weet nu beter wat mijn kwaliteiten en zwaktes zijn." Afwisselend ingezet als centrale verdedigster en op het middenveld stond Eline in haar laatste wedstrijd voor Excelsior Barendrecht plotseling in de spits. "En ik scoorde ook nog twee keer. Gekker moet het niet worden." Zij beschouwt zich nu zeker niet als een nieuwe wondermidvoor. Wel zou Eline graag beter gebruik willen maken van haar lengte (1.83 meter). "Zo veel goals met de kop maak ik niet. Mijn vader vindt al jaren dat het beter moet. Nu wij in een halve quarantaine zitten, heeft hij in de tuin een bal aan een touw  gehangen om daaraan te werken."

Eline Koster keert terug bij ADO Den Haag Vrouwen

Achterin of middenveld
Bij ADO Den Haag Vrouwen mikt de 23-jarige Eline weer op een plek in het hart van de verdediging of op het middenveld. "Een echte voorkeur heb ik niet, al denk ik wel dat ik achterin het beste tot mijn recht kom. Dan heb ik het hele veld voor me en kan ik andere speelsters beter coachen." Op het middenveld had zij soms moeite met het feit dat er zowel verdedigend als aanvallend veel van haar werd gevraagd.

Geboren en getogen in de Hoeksche Waard gaat Eline voor het voetbal nu weer naar de Hofstad verhuizen. Uiteraard hoopt zij snel op het veld te mogen staan. "Het liefst vandaag al, maar als ik realistisch ben, hoop ik in juni of juli weer te kunnen gaan trainen." Eline is nu ook bezig met de afronding van haar studie fysiotherapie, "al weet ik niet of in in juli kan afstuderen." Daarna hoopt zij in Den Haag als fysiotherapeut aan de slag te kunnen gaan. "Voetbal, wonen en werken dicht bij elkaar zou ideaal zijn."

Eline Koster keert terug bij ADO Den Haag Vrouwen Eline Koster keert terug bij ADO Den Haag Vrouwen

Datum: 23-04-20

SPONSOREN