Zevenklapper beloften tegen Sportsworld

In de wetenschap dat in de eerste ronde van de play-offs om het landskampioenschap een krachtmeting met PEC Zwolle wacht, oefenden de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zondag tegen Sportsworld.

De beloften begonnen goed aan het duel in Huis ter Heide. Een vrije trap inde eerste minuut werd gekeerd door de muur van Sportsworld. Tien minuten later was er geen houden meer aan toen Dana Breewel doel troef op aangeven van Liz Rijsbergen: 0-1. Aan de andere kant redde doelvrouw Jasmijn de Groot uitstekend bij een grote kans voor Sportsworld. Een uithaal van Rijsbergen teisterde daarna de paal. Een lobje van Katelyn Hendriks na een fraaie individuele actie was toch goed voor de 0-2. 

Na de wisseling van helft tekende Anne Sellies nog voor het uur voor de 0-3 op aangeven van Breewel. Daarna zag Sportsworld de beloften snel verder weg lopen. Laura Dankelman en Sellies bereidden de 0-4 van Lizzy Mastemaker voor. Rijsbergen schoot van afstand de 0-5 binnen en Sellies nam nummer zes voor haar rekening. Na vier maanden blessureleed luisterde Bo Vonk haar rentree op met een assist, die Luna Knoester dankbaar verzilverde: 0-7.

Datum: 08-03-20

SPONSOREN