Meiden O17 winnen fans in Nootdorp, O15 verslagen in Naaldwijk

Een toevallige toeschouwer bij de knappe wedstrijd van de meiden onder 17 tegen de jongens van RKDEO wist na een paar minuten al genoeg. Zijn dochter gaat niet op ballet, maar op voetbal. De meiden onder 15 hielden aan het duel met Westlandia niet meer over dan een lichte hoofdpijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal stelden de vlug en vaardig combinerende meiden onder 17 zaterdag RKDEO duchtig op de proef. Spits Manon van Raay zag na een steekpass van Julia Banwari de keeper net redding brengen. Uit hoekschoppen van Myrthe Korstanje vuurden Van Raay en Ilaya Pata naast en voorlangs. Nadat Van Raay onreglementair was gestuit, ging June Burgers achter de bal staan. Met een vrije trap à la Messi was zij de springende muur te slim af. Van Raay haalde meedogenloos uit met links: 0-1. De gastheren kregen na die openingstreffer geen respijt. Pata joeg de bal na een knappe solo net over het doel en een poging van Louise van Oosten uit een korte corner eindigde in de armen van de keeper. Uit weer een hoekschop krulde Jill van den Ende de bal voor het doel. Perfect timend tussen twee vuurtorens knikte Van Raay de bal net onder de lat binnen: 0-2. Aan een half uur had Van Raay voldoende om een perfecte hat-trick te voltooien. Na voorbereidend werk van  Banwari en Korstanje vond zij het net ook met rechts: 0-3. Op slag van rust redde de RKDEO-keeper op het nippertje op een kopbal van Van Raay. Haar omhaal in de rebound verdween richting kleedkamer.

In de tweede helft bleven de Haagse meiden RKDEO in een verstikkende wurggreep houden. Het wachten was op meer treffers. Met een parel van een dieptepass leidde Van den Ende nummer vier in. Van Raay liet haar opponent haar hielen zien en rondde af met buitenkant rechts. Nadat invalster Sadeyah Rosa naast had gemikt en een kopbal gestopt zag, stond een andere verse kracht aan de basis van de vijfde treffer. Rozalin Özdemir veroverde de bal, speelde haar back uit en gaf een voorzet op maat. Wie anders dan Van Raay zette nog eens haar hoofd tegen de bal. Had RKDEO dan helemaal niets te vertellen? Nee, ook de jongens uit Nootdorp kregen een aantal mogelijkheden en redden vijf minuten voor tijd niet onverdiend de spreekwoordelijke eer: 1-5.

Onder een waterig zonnetje in Naaldwijk namen de meiden onder 15 het zaterdagochtend op tegen Westlandia. Doelvrouw Bo van den Bosch voorkwam met een prachtige redding in de  dertiende minuut een achterstand. In de rebound moest zij zich alsnog gewonnen geven: 1-0. De Haagse meiden worstelden daarna vooral met zichzelf. Schoten van Romaissa Boukakar en Shannon Tabi hadden niet het gewenste resultaat. De tweede helft leverde wel beter spel op, maar weinig kansen. Net voor het laatste fluitsignaal veerde de Haagse aanhang juichend op toen Fien Leijdekker toch nog het doel wist te vinden. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel.  

Actiefoto's: René Jansen. 

Meiden O17 winnen fans in Nootdorp, O15 verslagen in Naaldwijk Meiden O17 winnen fans in Nootdorp, O15 verslagen in Naaldwijk Meiden O17 winnen fans in Nootdorp, O15 verslagen in Naaldwijk Meiden O17 winnen fans in Nootdorp, O15 verslagen in Naaldwijk

Datum: 07-03-20

SPONSOREN