Beloften besluiten reguliere competitie met verlies, leerzame oefennederlaag MO17

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen hebben de reguliere competitie afgesloten met een nederlaag bij PEC Zwolle. De meiden onder 17 verloren in een oefenduel van de jongens van vv UNO.

Met de van een blessure herstelde Jasmijn de Groot weer onder de lat speelden de beloften voor een plaats bij de eerste vier in de eindstand. PEC Zwolle kreeg in de eerste helft de kans om uit een strafschop op voorsprong te komen, maar liet die mogelijkheid liggen. De bal eindigde op de lat. Verder greep De Groot verschillende keren goed in bij indraaiende corners. Na ruim een uur moest zij toch de gang naar het net maken. Een licht getoucheerde voorzet leverde PEC de voorsprong op: 1-0. Op die treffer had het team van trainer Stephan Vos uiteindelijk geen antwoord. In de laatste minuut schiep Danique Wúhl nog een kans met een doorkopbal, maar helaas was daar geen Hagenaar op doorgelopen. De reguliere competitie sloten de beloften daardoor als vijfde af. In de play-offs wacht een herkansing om toch nog in aanmerking te komen voor de landstitel.

De meiden onder 17 oefenden op Houtrust in een wedstrijd van drie maal 30 minuten tegen de jongens van vv UNO uit Hoofddorp. De Haagse meiden waren sterk in het eerste deel van de wedstrijd, maar liepen tegen twee ongelukkige tegentreffers aan. In deel twee hadden zij moeite met de druk van de gasten, die uitliepen naar 0-3. Topschutter Manon van Raay zorgde in het laatste deel voor nieuwe hoop in Haagse harten: 1-3. De jacht op een aansluitingstreffer leverde uiteindelijk niets op. UNO sloeg nog wel een keer toe: 1-4. 

Datum: 29-02-20

SPONSOREN