ADO Den Haag Vrouwen verzuimt voortreffelijke prestatie te bekronen

Zelden voelde een nederlaag bij Ajax zo onrechtvaardig aan als het verlies op vrijdag van ADO Den Haag Vrouwen. Op jacht naar de volle winst viel het team van trainer Sjaak Polak in blessuretijd ten prooi aan een schlemielige counter. 

Na een wat aarzelende start was een geblokt schot van Kim Mourmans voor de Haagse vrouwen het signaal om met steeds meer overtuiging de verdediging van Ajax op de proef te stellen. Na goed voorbereidend werk van Chasity Grant had Jannette van Belen de openingstreffer op haar schoen. Het geplaatste schot van de spits stuitte van de binnenkant van de paal echter terug het veld in. Aan de overkant zorgde oud-Hagenaar Victoria Pelova voor het eerste gevaar. Haar schot ging voorlangs. Haar vroegere ploeggenoten gebruikten het als aansporing om de tegenstander op de pijnbank te leggen. Een dieptepass van Maartje Looijen was net te hard om Grant te bereiken. Uit een vrije trap van Kim Mourmans kopte Van Belen hard in. De doelvrouw van Ajax en een vlaggende grensrechter zorgden voor opluchting bij de Amsterdamse aanhang. Een voorzet van Looijen eindigde in een volley van Grant voorlangs het doel. Captain Nadine Noordam stuurde na een uitstekende actie Looijen alleen op het doel af. Dit keer eindigde de bal eindelijk tegen de touwen, maar de scheidsrechter meende dat er sprake was geweest van buitenspel. Grant schotelde Jaimy Ravensbergen een kans voor. Haar uithaal strandde op de Amsterdamse doelvrouw. Vlak voor de pauze zag Mourmans nog een inzet via de goalie over het doel verdwijnen.   

ADO Den Haag Vrouwen verzuimt voortreffelijke prestatie te bekronen

In de tweede helft lieten de Haagse vrouwen het initiatief aanvankelijk aan Ajax. Barbara Lorsheyd zag schoten in het zijnet, over en naast belanden. Bij de beste Amsterdamse mogelijkheid ontzenuwde Julia Kagie het gevaar met een uitstekend getimede sliding. Na een afzwaaier van Ravensbergen verlegde ADO Den Haag Vrouwen het spel weer meer naar de andere helft. Een uitnodigende trekbal van Looijen werd door Noordam over geschoten. Op jacht naar de volle winst wisselde Polak rechtsback Kagie voor vleugelspits Shanique Dessing. Dat leverde bijna onmiddelijk de beste kans van de wedstrijd op. Grant zette Ravensbergen vrij voor het doel, maar opnieuw wist de Amsterdamse doelvrouw redding te brengen. Daarna was een voorzet van Looijen te hoog voor Dessing om het hoofd tegen te zetten. De wedstrijd leek daardoor te eindigen in een puntendeling. In blessuretijd viel het doelpunt toch nog aan de verkeerde kant.

ADO Den Haag Vrouwen verzuimt voortreffelijke prestatie te bekronen

Karakteristiek

Ajax - ADO Den Haag Vrouwen 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 90+3. Van den Bighelaar 1-0

Scheidsrechter: Rob Schouwen

Toeschouwers: 200

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Kagie (78. Dessing), Hendriks, Mourmans, Nelemans, Grant, Noordam, Olislagers, Looijen, Van Belen en Ravensbergen

Ajax: Kop, Van der Most, Dijkstra, Doorn, Munsterman. (81. E. Bakker), Van Lunteren, L. Bakker, Van den Bighelaar, Vonkova, Lewerissa (81. Jansen) en Pelova.

ADO Den Haag Vrouwen verzuimt voortreffelijke prestatie te bekronen ADO Den Haag Vrouwen verzuimt voortreffelijke prestatie te bekronen

Datum: 14-02-20

SPONSOREN