Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen

In de laatste drie speelrondes van de reguliere competitie strijdt ADO Den Haag Vrouwen om een plek in de kampioensgroep. Vrijdag wacht de uitwedstrijd bij het al geplaatste Ajax. Beide clubs stonden 24 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. Viermaal won de Residentieclub, tegenover twaalf nederlagen. De overige acht duels eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen zorgde Chasity Grant vlak voor tijd voor de 1-0 overwinning.

Vanwege de storm kwam Ajax afgelopen weekeinde niet in actie. Desondanks verzekerde de huidige nummer twee zich nu al van een plek in de kampioensgroep. Daarvoor won het elftal uit Amsterdam vier Eredivisieduels op rij, zonder een doelpunt te incasseren. Na de vierde nederlaag in vijf speelrondes bedraagt de achterstand van ADO Den Haag Vrouwen op SC Heerenveen drie punten. Om dat gat te verkleinen, zal het elftal van Sjaak Polak de eerste competitiezege in Amsterdam sinds 16 november 2012 moeten boeken.

Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen

“We gaan er als team voor vechten en hopen toch in de top vier terecht komen,” zegt Jaimy Ravensbergen. “We moeten gewoon de drie komende wedstrijden winnen en hopen dat de andere clubs punten laten liggen.”

Direct na de winterstop zorgde de 18-jarige aanvalster in de KNVB Beker voor haar eerste officiële hattrick in het groengele shirt. “Mijn doel is om mij steeds verder te ontwikkelen en nog belangrijker zijn voor het team. Als spits kun je vaak in scoringspositie komen en als je dan scoort, is dat helemaal top. Of een prachtige assist geeft. Dat zijn gave momenten. De laatste weken heb ik in de oefenwedstrijden en achtste finale van de KNVB Beker veel gescoord. Dat geeft in ieder geval zelfvertrouwen.”

Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen

Vrijdag verwacht ze tegen Ajax een vechtwedstrijd. “Daarbij zullen wij als team samenwerken en de drie belangrijke punten meenemen naar Den Haag.”

De wedstrijd Ajax - ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 14 februari gespeeld op Sportpark De Toekomst, gelegen aan de Borchlandweg 18 in Duivendrecht. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen

Datum: 13-02-20

SPONSOREN