Bekeravontuur beloften eindigt in achtste finale

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen zijn er niet in geslaagd de kwartinale van het bekertoernooi te bereiken. De achtste finale op Houtrust tegen de jongens van Smitshoek werd woensdag het eindstation.

Agressief druk zettend en goed voetballend hield de tegenstander de Haagse beloften de hele eerste helft in een wurggreep. Het team van trainer Stephan Vos slaagde er niet in zich onder de druk uit te voetballen en moest zich daarom beperken tot verdedigen. Doelvrouw Maaike van Klink groeide uit tot uitblinker. Zij verrichte drie knappe reddingen en zag ook nog een doelpogingen naast, over en voorlangs het doel verdwijnen. Alleen na een scherp indraaiende corner moest zij de gang naar het net maken: 0-1.

Na de koffiepauze was het duel evenwichtiger, maar voor gevaar voor het doel konden de beloften nauwelijks zorgen. Alleen Katelyn Hendriks dreigde na een steal een keer door te breken. De keeper was haar echter te snel af. Aan de overkant voorkwam Van Klink een treffer met een fabelachtige reflex op een inzet van vlakbij. Vijf minuten voor tijd ging de bal op de stip nadat Danique Wühl stevig een duel was ingegaan. Dit keer was Van Klink kansloos: 0-2. Lauren Glotzbach uit de meiden onder 17 maakte als invalster een verdienstelijk debuut. Zaterdag wacht voor de beloften de competitietopper tegen Heerenveen. De kraker op Houtrust begint om half drie. 

Datum: 12-02-20

SPONSOREN